Rimini..

2010-05-31 @ 09:25:53

Familjen Tudegård har planer på att ta en långhelg i Italien, Rimini, nu i juni. Åker vi så åker vi 22 juni & kommer hem 26/6 igen. Skulle känns bra att få komma i väg ett tag & bara sola, bada & äta gott. Vi får se vi får se..

Igår tog jag en lagom löparrunda på kvällen. Skorna var underbara & vädret perfekt MEN jag glömde stretcha när jag kom hem igen så dagen i dag bjuder på träningsvärk i ben & lår. Grattis till mig! :rolleyes:

Idag är det styrkepass som står på listan bland andra attgöraidag listan.

Det ligger en förkylning & lurar som jag hoppas INTE bryter ut, för nu när jag äntligen har kommit i gång med träningen igen & har motivation till att träna så vore det ju bara så förbannat typiskt att bli sjuk & inte kunna träna på ett tag. Min vanliga tur då!

Jag tänkte jag skulle börja på Jessica Anderssons bok idag & bara sitta & läsa, inte göra nått speciellt idag alls. Baka bröd & fixa lite med papper, men inget annat. På sin höjd möjligtvis stryka lite för det håller på att bli ett MÅSTE snart.

Hoppas på att vädret tillåter att man kan sitta ute med ett stort glas kaffe & bok! :)

Oh well...!

Kläder på!

Hepp!

//Hungrig!


Rädisor & tomater!

2010-05-26 @ 21:46:41
Idag har jag & Lovisa planterat rädisor på baksidan & gula körsbärs tomater på framsidan. Samt att jag planterat lite återkommande säsongs blommor & smultron. Hoppas att det tar sig bara... men det borde det göra för jorden är bra (enligt okunnig) & det är mycket sol.
Måste bara komma ihåg att vattna också..

Idag har jag gjort en god gärning också :). Jag skickade med Lovisas kusin, Sebban, mat till mina sjuka svärföräldrar. De blev mycket, mycket glada & tacksamma & tycket att det var supergott!! :thumbup:

Imorgon tänkte jag baka limpor på löpande band & frysa in :). En omgång bullar kan det bli med alltid bra att ha. Särskilt när man ringer felanmälan & de kommer så snabbt & åtgärdar felet :rolleyes: då brukar de få en påse bullar som uppskattas enormt mycket.

Det ryktas om att jag är lik mor min.... :rolleyes: Ligger väl nått i det kanske!

I helgen blir det landet igen :) längtar redan... Hoppas att vädret blir bra som det är sagt. Mycket sol & mycket värme tack!

Nu: Slö glo på filmen: Boggyman 2
Senare: Kontorsröj
Mycket senare: Zzzzz förhoppningsvis (pigg som satan just nu)???


//Morfin Mårfint!



Kiss i sängen & hade det bra..

2010-05-25 @ 10:24:16
... ligga still & fundera, varmt om stjärten en sommar dag jag tror jag kissar lite mera! :rolleyes: Den visan sjöng alltid en av mina mostrar när jag var liten. Hon har nu lärt miniterroristen den :). Miniterroristen håller på att sluta med blöja helt & hållet. Men tyvärr har det skett 2 olycker 2 nätter i rad vilket får mig att fundera på om tiden är inne för henne ännu.

Viljan finns hos henne & hon är verkligen super duktig som försöker men hon vaknar inte av at hon BLIR kissnödig eller när hon HAR kissat på sig. :S

FinaFia skulle ta hem lite flera sängdrag åt mig så vi kan skydda madrassen tills vidare. Lovisa vill inte sluta försöka & jag vill inte hindra henne heller trots olyckorna.

Skam den som ger sig! :rolleyes:

Trotsen börjar ge med sig så sakta men säkert & jag säger nu med facit i hand att 3 års trotsen var rena barnleken i jämnförelse med 4 års trotsen!!

Dagen bjuder antagligen på många goda & härliga skratt med finaste & underbaraste M som vanligt. Lilla D har blivit jättemodig när det gäller hundar :thumbup:. Min lilla prinsessa har varit så vettskrämd när det kommer till de små vovvarna oavsett storlek på dem. Men med Milton har det gott fantastikt bra! Hon klappar & busar med han. Men om han skulle börja skälla skulle D antagligen hålla för öronen som hon brukar göra & bli jätterädd igen :(. Men men.. hon har som sagt gjort enorma framsteg!!!

Oh well... dags att göra lite vardagsbestyr här hemma innan det bär av & storhandla!!

Ta hand om er & var rädda om varandra!

//Shopping galen!

Ostadigt väder? BAH!

2010-05-24 @ 22:56:18
Det sas på väderprognosen igår på tvn att vädret idag skulle bli ostadigt & kallare.. Ehm.. så vitt jag vet så var det varmt som SATAN idag! Jag blev grillad på baksidan när jag rensade i rabatterna :rolleyes: Jag blev grillade revbensspjäll hahaha.. jaja humorn är låg, jag vet.

Och inte var det svalare på framsidan direkt, icke då. Lika varmt där men jag klagar inte absolut inte. Först nu senare ikväll blev vädret OSTADIGT som först. Bra prognoser det där..

Om vädret tillåter imorgon ska jag slutföra det sista i rabattväg & gräs & annat. Slänga på jord i rabatten på framsidan & i pallkragen på baksidan så Lovisa kan få så lite tomater eller vad hon nu vill så.

Laddar inför storhandlingen imorgonoh yes här ska det handlas hem en massa namnam gottgott.. Dock nyttigt gottgott.

Fram tills dess vill jag sova, är sjukt trött idag. Hoppas inte det är nån skit på gång. Det räckte med yrsel & feber för en tid sedan. Vilket inte var så länge sen..

Jag blir inte sjuk, jag blir inte sjuk....

Natt natt!

//Aptrött

Härliga, underbara sommardag!

2010-05-23 @ 00:41:03
Ända sen imorse runt 8, 8.30 har vi varit ute! :) Jag tog en långpromenad med doggen (chippen) & passade på att plocka en massa gullvivor. Trots att deras säsong nästan är förbi fann jag många fina. Eftersom vi tillsammans med mina svärföräldrar har mycket tomt här ute på landet så började jag kratta ihop högar med gräs efter att gräsmattan blivit klippt. Det gjorde jag tidigt på förmiddagen, sedan tog svärmor över en stund & jag rensade bort en hel del maskrosor i gräsmattan. Men vi blev inte klara med krattandet. :rolleyes:

Miniterroristen har varit på strålande humör heela dagen lång. Hon varit lydig som få & lyssnat direkt när man har sagt åt henne.
Hon charmade farmor & farfar i affären & de blev ett x antal kronor fattigare. Ungen hade med sig en stor påse smågodis hem samt glass & festis. Jaa vad ska man säga?!! Farmor & farfar ÄR svag för henne. Men vem är inte det?! :rolleyes:

Till kvällen grillade vi lite fläskfilé & jag gjorde egen grillolja på olivolja, grillkrydda & koncentrerad jordgubbssaft! :thumbup: Till det hade svärmor gjort klyftpotatis & vitlökssmör, som tillbehör blev en av mina favoriter nämligen smörsteka kantareller. Och det var SMÖR, smör de var stekta i, inte vanligt margarin :). Lite saltgurka på det & ett glas öl så var middagen fulländad. Naturligtvis satt vi ute & åt. Vi startade markisen & körde ut den en bit för att slippa få sol i ögonen under tiden vi åt.

Min man försökte åka båt med miniterroristen men hon fick panik av sällan skådat slag!! :O Hon skrek hysteriskt, vägrade släppa sin pappa så han kunde hjälpa henne ur båten bland annat & hela hennes lilla kropp skakade av skräck.

Sen gjorde hon ett nytt försök på eget bevåg, absolut inget tvång eller övertalande från vår sida utan hon fick helt själv bestämma & känna efter hur hon ville göra. När det kommit en pytteliten bit från bryggan & när motorn var i gång då fick hon panik igen :(. Och den gång var hennes pappa tvungen att köra ut en bit & vända båten innan han kunde köra in igen. Under den korta tiden skrek hon nått fruktansvärt i ren & skär skräck. Jag trodde mitt hjärta skulle brista när jag hörde henne skrika & gråta så förtvivlat.

Hon skulle åka om ALLA åkte... :rolleyes: Jomen visst serru släkten Tudegård är ju så lite minsann.. Eller inte! Om hon fick bestämma vilka som skulle åka med så skulle vi bli totalt 13st. Funkar ju inte så bra då.. det är ju liksom inte värsta mega båten.. utan en lagom stor som man kan åka ut en sväng & fiska om man vill.

Nåväl... vi får se om vi lyckas med båtåkandet med henne framöver!

Imorgon ska bli kasst väder vilket faktiskt passar mig utmärkt. Varför? Jo för att hemma ser set ut som en bomb har slagit ner & det lär ju knappast bli bättre när vi kommer hem från landet!

Städa, tvätta, stryka...

Nu: Sova!!

HEPP!


//Solbränd på baksidan av kroppen


Åska & komaläge...

2010-05-19 @ 09:43:34
Det började med strålande sol klockan 6.30 imorse men nu vankas det åska med största sannolikhet.  Jag älskar verkligen åska men en solig dag hade inte varit helt fel. Åskan hade gärna fått avsluta en solig dag på kvällskvisten i stället. But, but...

Lovisa ska få gå på drop in fika på Enkidos dagis idag, vilket hon ser fram emot :).

Jaag minns inte när jag var uppe så här tidigt.. Lovisa är ju inte heller precis morgonpigg.. sitter här & gäspar! Dags att ta en uppfriskande dusch?!! :rolleyes:

Oh well... here I go!

HEPP!

//Trött

Strålande sol!

2010-05-16 @ 00:02:26
Vilket underbart väder det har varit idag! Och varmt så det hette duga, underbart som sagt. Vi har varit ute hela dagen, städat garaget, sågat ner en av de vissna enarna & börjat få ordning på rabatterna på framsidan.

Vi grillade på sena eftermiddagen & åt gott tillsammans med grannarna. Efter det tog M & jag kaffe & snackade en massa skit ;).

Lovisa var så trött på slutet att hon inte själv visste vad hon ville till slut :rolleyes: men det ordnade sig i slutändan. Nämligen badet! Jesus vad den ungen var skitig, S K I T I G!!!

Oh well... hon blev ju ren trots allt, jag tvivlade där ett tag när jag såg skithögen till busunge ;).

Hoppas på att vädret blir lika fint i morgon också så man kan vara ute & bara njuta. Är frisk igen, tack & lov! Få dock se hur länge det varar... Planerna är i alla fall som sådan att imorgon ska det tränas! Oh yes!

Men nu blir det sängen min & kudden min!

Natti natti

//Frisk som en fisk

Kristallsjukan...

2010-05-14 @ 23:53:24
... är nått som påverkar balansnerven. Vilket innebär yrsel så fort jag rör mig. Hur kul som helst för den som vill att ens hjärna & huvud ska åka karusell i tid & otid. Skitkul verkligen... INTE! :thubdown: Idag har jag givetvis då inte kunnat göra ett skit mer än ligga/halvsitta mesta dels av dagen & kvällen. Så kom Feber & hälsade på också jag menar varför nöja sig med kristallsjukan när man kan få feber med?!? :mad:

Faan vad det här suger...! Hoppas att det är bättre imorgon annars har jag nog inget val än & söka för det. Jag & sjukhus är ju så kompatibla vill jag mena. Vaddå flyktbenägen :rolleyes:..

Å som om det inte räckte så sa det på väderprognosen att det kunde bli uppåt en 20 grader imorgon. Jahopp å vad gör jag då? Solar? Rensar lite ogräs? Men näää då jag ligger väll däckad i sängen & tycker jävligt synd om mig själv förmodligen!

Imorgon beställer jag sol, varmt & frisk! Ska det var så svårt?! BAH!

God natt!

//Vägrar vara sjuk

ÄNTLIGEN!

2010-05-06 @ 23:43:44
Äntligen har vi lånat släpan från S jobb & kastat all skit som vi sagt nu i snart 1 års tid. Nu börjar vår baksida äntligen se normal ut!! ;)

Snällaste & goaste grannen Z hjälpte S medans jag tog hand om barnen. Vilket var 6 barn sammanlagt :rolleyes:. Från dubbel pannkakssmet till 4 dubbel! Sug på den du!

Plättar åts för glatta livet utomhus, efter middagen hade jag lovat barnen att det skulle få gå in & spela lite tv spel innan det var dags för dem att gå hem. Lycklig barn!

Lyckliga barn åt också kalla plättar & bullar på kvällskvisten innan det begav sig hemåt. :)
Lyckliga barn kommer imorgon också, då är det fredagsmys har jag lovat.

Idag har jag haft mitt dagbarn Milton här för första gången. Han sover över också ikväll då hans matte var helt slut efter sitt 12 timmars pass. Förståligt!

Milton är 2 år & av rasen jag-får-plats-i-handväskan-&-är-lika-stor-som-en-katt... vad nu den rasen heter på riktigt.. hmm... :rolleyes: However.. är han hur söööt som helst & supermysig! Min lilla bebis.

Btw & OT så är mina linser grymma! Hur skönt är det inte att sova med dem & vakna upp nästa morgon & SE?!! Lovely!
Sover dock högst 2-3 nätter i rad med dem innan jag har en linsfri dag samt utan linser på natten.
:thumbup:

Oh well... dags att krypa ner & sova!

Natti gott folk!

TJIPP!!

//Bullmamman!

Jord..

2010-05-04 @ 11:05:51
.... ska jag köpa idag så vi kan börja plantera lite på baksidan. Lovisa vill plantera morötter & ärtor. Jag vill nog plantera blommor & ev jordgubbar. Kanske att vi skulle köpa nått som kan ta bort en del av mossan också... & lite gräsfrön & så gräsmattan blir fin i år.

På lördag bär det av till Göteborg & Lisseberg med Stipendiefonden. Lovisa är naturligtvis eld & lågor över detta & tur är ju att kusinerna Cornelia & Ludvig är med. Hoppas bara att vädret håller sig så det inte spöregnar.. Det ska ju bli sämre väder nu i veckan sägs det :thumbdown:.

Övriga veckan blir lugn, jag behöver samla ihop mina utspridda tankar haha. tanskspridd fick en ny innebörd liksom :rolleyes:.

Sämre hälft har nackspärr & tycker livet är piss bara därför. Ojojoj det är synd om honom må ni tro.. *klappar han på huvudet* Gullgull... eller inte, en slap in the face maybe?? :rolleyes: Näää nu ska vi vara snälla :).

Okeej jag lovade miniterroristen att vi skulle göra ett typ av dockhus för ponnyhästarna osv.. Synd att jag berättade det! Nu tjatar hon håååål i huvudet på mig om detta. För det ska ske nunununununu... Hmm..

Orka! Jag har ju inte ens hunnit bädda eller klä på mig ännu! :O

Oh well.. dax att rasta henne lite så hon kanske lugnar ner sig lite i alla fall.

HEPP!

//L

wohoooooooooo....

2010-05-02 @ 10:58:53
..... vilket underbart väder!!! Idag blir det UteUteUte hela långa dagen..

Idag börjar också förändringarna i mitt liv! Så idag är första dagen på väg mot toppen! I Won't Stop Until I Stand On The Top Of The World. It's more to me than meets the eye..!!

En av förändringarna är hårdträning & strikt kost för min del. Det innebär inget godis, inget socker & absolut inget nattätande som jag har haft till & från nu en tid.

1-2 pass om dagen kommer det bli till en början så får jag se hur jag vill utveckla det vidare..

Men nu... UUUUUUUUT!!!!!!!!!!!! Och kaffe så klart!



Hepp!

//L

Funky Kidz!

2010-05-02 @ 01:25:56

I dag var vi på Funky Kidz i sporthallen för de hade uppvisning. Cornelia & Ludvig, Lovisas kusiner. Åhhh så söööta de var & superduktiga! Jaa alla de andra var det med självklart. Det var en grupp från 2-4 åringar & jisses vad det var söta & duktiga. Man bara blev så åååååååhhh puttnuttigullgull liksom.

Sen efter det bar det av till stugan, vädret ska tydligen bli kanon imorgon så det blir perfekt att vara här då. Cornelia är med så Lovisa har nån att leka med dessutom.

Men nu är klockan åt helvete för mycket & jag borde ha sovit för länge sen!!!

Såå.... GOD NATT!

Hej hopp allt är på topp!

//L


RSS 2.0