Trubbelsnubbel..

2010-06-28 @ 22:06:40
Miniterroristen har inte haft en bra dag idag inte. Nähä då inte alls, eller jo lite. Hon har nog banne mig inte gjort annat idag än & ramlat & slagit sig. Sista gångerna var nu ikväll. Halkade i badkaret & slog i handlöst i badkarskanten & slog sig vid tinningen/ögat. Tur att hennes pappa var så snabb med is annars hade blivit snyggt kan jag lova.

Det såg inte så ljust ut direkt efter smällen men det gav med sig & det gick bra. 20 minuter senare kom nästa smäll... Hon föll ute!! Skrapade knän, armar & fingrar & slog naturligtvis i munnen :rolleyes:. Hon tycks ha nån sorts förkärlek till att slå i just sin lilla mun.. :( Hon får väl en liten fläskläpp antar jag.

Men emellan dessa smällar så har hon trillat & skrapat sig, slagit sig & gud vet vad.

Hoppas hennes morgondag blir bra mycket bättre än denna. Min lilla lilla söta goa flicka.

Längtar till helgen då det bär av till landet igen! Sol, sol & mera sol.. å så lite bad på det. Livet är ju underbart.
Lika bra att passa på att njuta så mycket det bara går, innan jag vet ordet av så är det dags för operationen...

Morgondagen bjuder på värme & en massa sol & en massa kaffe/vatten drickande & lallandes i trädgården.

Oh well... nu ska jag läsa lite, är inne i en riktig läsarperiod igen. Det var dock ett tag sen men nu är jag bokmal igen. Känns för jäkla gott att bara läsa i solen hela dagen låååång.

Hoppas ni andra har det gött i värmen!

TJIPP!

//Pepparkakan!

Minigolf i Valla i gassande sol!

2010-06-27 @ 22:42:28
Idag var vi ett gäng som tog oss till Valla & spelade minigolf. Det var moi, miniterroristen, min man S, min kusin Peter, kusin Christer, lillasyster Jojjo, lillasyster Susanna med sambon Johan. Åh fy fasiken så roligt vi hade!! :D Jag tror vi alla höll på att kissa i brallan när P häver ur sig i ren frustration över golfen som inte gic så bra för honom: Men va fan ryck mig i räkan!!

Då låg vi dubbelvikta! Hahahahahaha...

Sedan tänkte jag att jag skulle distrahera honom liite genom att skrika "tuttar" precis när han skulle slå, men tänkte att han snarare skulle få en hjärtattack istället haha.

Nästa grej vi ska göra är att spela kubb, ev i redan i veckan hemma hos P. P har aldrig spelat kubb så jag tippar på att min man S & P kommer kasta pinnar & dylikt på varandra & oss andra om det inte går som de vill. :rolleyes: oh well...

Tog tag i träningen idag & körde på hårt (läs: lika snabbt som en kundvagn rullar) & efteråt när jag ändå var svettig & flåsade riktigt sexigt tänkte jag att det är ju lika bra att ta ett varv med Otto den enarmade i lägenheten. Rent å snyggt & en dusch på det.

Har Ä N T L I G E N börjat få ordning & klart på baksidan!!! De projekt vi har haft i en sisådär 2-3 år blev av NU! Grattis till oss! Jomen visst serru..

How ever så blir det & är assnyggt! Imorgon ska det inhandlas några små saker till så är allt klart. Med tanke på det underbara vädret som ska bli denna vecka så kommer jag ligga som en övergödd klimakterie padda ute på gräset. Oh yes det ska jag...! Med helt moderiktiga sommarkläder (läs: katastrofalt klädd..!) ska jag ligga där & läsa min alldeles egna porrtidning, nämligen SOLO! :rolleyes:

Livet är ibland helt underbart!!

HEPP!

//Jag ska pilla navelludd hela dagen lång imorgon!

Hemma igen!

2010-06-27 @ 00:34:47
Efter en vecka på landet är vi hemma igen. Skönt det med på sätt & vis :).
Jag har varit lite slapp med träningen nu de sista månaderna & inte riktigt kunna komma igång ordentligt. Det irriterar mig något enormt att jag inte tar tag i det eftersom jag mår dåligt av att inte träna. När jag tränar regelbundet så äter jag & sover så mycket bättre. Jag har får mera energi också..

Så tänker jag att jag ska ta tag i det & gör det också. Men så blir det bara ett träningspass för sen kommer det alltid 48953483 grejor emellan som bara mååååååste göras. :mad:
Visst träna senare då! Jo men man ska inte träna för sent på kvällen för då får man svårt att sova. Och det problemet har jag redan i & med min kroniska värk i armen.

Nu jag gör jag ett ordentligt försök från & med imorgon eftermiddag!! Då ska det tränas & resten av hela veckan med för den delen. Allt annat får komma på andra plats. Förutom min miniterrorist så klart, hon kommer alltid att vara min första prioritet.

Imorgon ska vi kusiner från Asets ( våran sk pappa) sida spela minigolf klockan 11. Skitkul! Som bonus så ska ju vädret bli toppen också så det kommer bli en kanondag det känner jag på mig.
Efter det blir det nog lite fix & mojjandes på baksidan. Kanske ett par nya utemöbler dit? Framsidan har vi ju redan..

Oh well..

Men nu är det kudden som gäller om man ska orka med morgondagen!

Natti gott folk, hoppas att ni har haft en fin & rolig midsommar! :D

//Jag kommer vinna minigolfen!

De har dött eller dör alldeles för unga!

2010-06-24 @ 11:28:11
Den sista tiden har vi varit omkringade av tragiska dödsfall. Alla har varit på tok för unga för att dö. En nära väns fru hann fylla 40 dagen innan hon avled i cancer. Min svägerskas mamma kämpade länge mot cancern innan den tog hennes liv, knappt fyllda 60. En flicka född 93 hoppade framför tåget häromdagen & nu ett par närstående vänners syster 32 år & cancer. Tjejjen överlever inte sommaren ens.. ;(

Vi har träffat henne många gånger, en söt & ödmjuk tjej, men blott 32 år gammal & ska redan dö!! Familjen lider något enormt & det finns inga ord att beskriva detta tragiska med.

Ta ingenting för givet! Är nått man säger men gör man det? Jag gör det INTE längre, inte ett dugg. oavsett så tar jag ingenting för givet, inte ens att jag ska få pengar den 25:e varje månad tar jag för givet.

Jag tar inte för givet att jag ska vakna upp varje morgon & få se min underbara älskade dotter. För hur illa det än må låta så varar ingenting för evigt!

Älska idag som imorgon inte fanns! Tala om för dem du älskar att du älskar dem, låt dem få veta det varje dag. En dag kan det vara för sent. Då står du där & ångrar allt du inte sa innan..

Lär dig leva i nuet & njut av det som dagen erbjuder dig. Även om det står som spön i backen. Då är det guds änglar som gråter..

Sist men inte minst..

Till alla mina syskon!

Jag älskar er villkorslöst & gränslöst.
Varje dag!
Jag älskar er av hela mitt hjärta.
Jag älskar er till det sista hjärtslaget & till det sista andetaget.
Gråter ni, gråter jag
Har ni ont, har jag ont.
En dag finns jag inte kvar, men jag kommer alltid att vaka över er & fortsätta att älska er.
Kärleken till er är EVIG!

JAG ÄLSKAR ER SÅ INNERLIGT & FÖR ALLTID! NI ÄR MITT HJÄRTA!

//Blödig som fan! ;)

Stanna tiden!

2010-06-23 @ 23:21:27
Ja stanna tiden ett tag... Är på landet, åkte i måndags kväll & ska stanna till söndag. Vädret har hittills varit helt fantastiskt & idag var vi & badade lite. Barnen älskade det & ville inte riktigt gå upp. Vi grillade korv med Cilla & Thomas som kom på besök med sina 2 barn Emilia 2,5 år & Vilda Wille (William) 1 år. Supertrevligt var det! :)

Den här platsen skänker mig ett inre & yttre lugn & harmoni som inte riktigt kan beskrivas, men samtidigt kan mina panikattacker vara som värst här ute. MEN! Det här med panikattackerna har på sätt & vis nått positivt i sig för det är när man känner sig som lugnast & tryggast som det kommer. Just därför att man är så oerhört lugn & trygg så något sätt härdar man ut dem trots allt.

Har mest läst, rensat lite ogräs emellan varven & tecknat en hel del. Njuter av att bara vara. Att ta ut dynorna på morgonen & gå ut & sätta sig på "baksidan" & dricka kaffe i morgonsolen med boken i handen är helt underbart! Det är mer än bara underbart!!! :)
Jag brukar ju kalla den här platsen för mitt lilla paradis & det är precis vad det är, ett paradis!

Jag längtar till den veckan då S har semester igen & vi ska tillbringa ytterligare en vecka här. Can't wait!

Igår sprang jag ute i skogen jämns med vattnet, så skönt att det inte var klokt! Kom tillbaka svettig som en get med skägg & gjorde avslutningsvis ett 20-tal situps & ett 20-tal armhävningar. Sedan blev det en sval & skön dusch på det. Lovely! ;)

Men nu ska jag återgå till att bara njuta, dricka hett te & göra det som faller mig in för stunden.

Ha en underbar sommar allihopa!

//Lugn & fin som en symaskin

Vadå sockerkick?!!

2010-06-20 @ 00:50:00
Jomen visst serru en sockerkick av sällan skådat slag har barn de små haft idag minsann :rolleyes: jajmen!
Vi hade flyt med vädret när vi åkte till gamla Linköping en sväng för att gå till chokladboden bland annat. Sedan åkte vi lite tufftuff tåg med barnen till valla där vi mata änder, gäss & andra hagalna flyfän. Barnen very happyhappyhappy (början på sockerkicken..). Sedan fick de leka lite på lekplatsen i valla innan vi bestämde oss för att dra vidare. Vi gick in på tryckeriet i gamla Linköping på väg tillbaka mot bilen. Besöket var uppskattat & roligt hos barnen även där.

Mot bilen. Barnen? Jomen visst de hoppsnubbladesprangsnurrade till bilen.. alla utom sengångaren Ludde förstås hahaha den killen vet inte vad stress eller skynda är för något. Han tror det är nått man kan äta. Hans sockerkick blev lite fördröjd bara :rolleyes:.

Barnen röstade för pizza till middag & det var fine med oss vuxna. Vi kunde äta den ute & barnen hann leka ett tag innan regnet bröt ut & började härja..

Mera socker till the kidz..

Kvällen är här! Äntligen! Eller inte... för mig i alla fall.

Okeej filmkväll för de små & lite gottgott med läsk till dem (hoppas på att de ska varva ner & lugna sig en aning).
Sockerkicken är total!! Oh yes.

Ungarna löper amok genom lägenheten.. (läs Lovisas rum) Det där med att varva ner... MY ASS!!

Men trots det så var det på sitt sätt mysigt med dem.. & så roligt de hade.

Luddes sockerkick tog ut sin fulla rätt, den yttrade sig i en del smärre sattyg så som att ligga att sent på kvällen & sparka i vägg & element. Andra gången tog i lite mera för att det förhoppningsvis skulle ta skruv (yeah you wish...). Så jag sa åt honom att om han inte slutade genast med detta så kanske risken var stor att han väckte den lilla flickan som bor i huset. Vilket i sin tur skulle leda till myyyycket arga föräldrar som skulle komma hit ner då..  Ludvig Gustav Waldemar Tudegård 6 år: HA! Då låser vi så de inte kommer in..!! *smart*

Jomen visst serru sug på den du! :rolleyes:

Jaja.. Meeen kvällen kom ändå till sitt slut om än lite sent idag igen för dem. Men det är ju helg & lite fest när de sover över å så. Men om Ludde får för sig att gå upp klockan 4.30 imorgon igen kan jag ju säga: HELL NOOOO!!! (läs mannen får ta det... moahahaha).

Jojo imorse kom en liten kille knallandes & sa: Hej jag vill gå upp nu... 4.30. Aldrig i livet! Gå å lägg dig unge, BUMS! Men jag kan inte sova/somna om... F Ö R S Ö K!!!

8.10 var alla uppe utom mannen... (läs han straffas imorgon;) )

Dagen i det hela har varit bra! Ungarna har varit supernöjda & det är det viktigaste :).

Nu är det hög tid att jag med nannar kudden...

NATTI!

//Jag kommer inte att komma ur sängen före 11

Skyddat blogginnehåll!

2010-06-14 @ 10:38:11
Skyddat blogginnehåll!!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Regn, regn & åter regn..!

2010-06-09 @ 23:45:08

Jag saknar solen väldigt mycket.. vart tog den vägen? Det var ju så bra när den var framme, varmt & skönt man kunde lalla runt i trädgården eller på framsidan & pyssla lite. Nu så leker miniterroristen om dagarna med sitt paraply ute i regnet. Henne gör det absolut ingenting om det regnar, hon vill HA regn. Så hon kan gå ut & leka med sitt paraply som sagt. :rolleyes: Tänk om en annan var lika lättroad!

Oh well..

Har tränat nu i 2-3 dagar & hjälp vad jag har träningsvärk & taskig kondis!!! :O Jag har slarvat med träningen ett bra tag men inte bara slarvat utan det har varit en förkylning på väg att bryta ut så jag har hindrats av att träna på grund av det. Men förkylning bryter aldrig ut! Den ligger & lurar med jämna mellanrum som gör att jag börjar träna & sen får jag avbryta eftersom förkylningen verkar vara på G. Men varje gång blir jag blåst.. :mad:

Så otroligt irriterande så det är inte klokt! Jag mår sjukt bra av att träna & jag mår dåligt med dåligt samvete när jag INTE tränar. Nej jag är INTE sjuk, inga ätstörningstendenser what so ever. Utan helt sunda tankar kring min träning.

Tränar jag regelbundet så äter jag bättre än vanligt, sover bättre & har mera energi om dagarna.

Nåväl... nu har jag i alla fall börjat att träna igen vi får väl se hur länge det håller i sig innan nått ska till & störa den igen :rolleyes:



I samma hus där jag bor finns det 4 lägenheter. 2 stycken 3:or, en i vardera hörn & 2 stycken 4:or som ligger ovanpå 3:orna. Jag bor i ena hörnet (bästa läget & lägenheten!! Enligt flera än jag) & i det andra bor en dagmamma, M. M är jättego, många tycker hon är så sur & lite stroppig av sig. Kanske kan få det intrycket av att se på henne eller innan man lärt känna henne. Men jag tycker varken det ena eller det andra.

Jag tycker hon är helt underbar!!! Idag till exempel skulle de gå bort till det nybyggda området & leka på en jättestor lekplats med massor av roliga saker, ställningar att klättra på & gungor. Lovisa fick äran att följa med dem. De var borta i närmare en timme innan de kom hem igen :). Som tack gav jag M en påse nybakta bullar. hon skrattade för hon tycker jag bakar bullar stup i kvarten haha. Men så sa hon att jag inte behövde ge henne bullar men jag vill det för att ändå vissa min uppskattning.

Det är inte första gången Lovisa får följa med dom. Det händer lite nu & då & för en tid sedan fick hon till & med följa med min till dagmamman & äta glass med de andra barnen. Som sagt såå himla underbar & rar! Vi brukar stå & prata en hel del om dagarna när barnen leker. I förra veckan när det var varmt fick även dagbarnen bada i poolen samt sitta på filten & leka med Barbie sakerna.

Imorgon ska vi ha Cornelia & Ludivg här medans föräldrarna jobbar. Eftersom det är avslutning för dem så tänkte vi ha lite fest här hemma. Det blir tacos till middag & kanske lite läsk också. Lite fredagsmys på en torsdag :thumbup:.
På fredag sticker vi till Pinnarp om inget annat inträffar.. Kanske att vi tar vägen om tivolit som är i stan hela helgen med barnen så de får åka lite. Cornelia & Ludvig ska följa med till landet.

Men nu ska jag ta mig i kragen & gå & lägga mig!

 & kram på andra sidan stan!

//Bullmamman!


Jahopp..

2010-06-07 @ 22:29:09
... det var det! Ett besök på ortopeden blev till en stor mega operation. I & för sig så tvekade jag inte en sekund på om jag ville ta den eller inte. Svaret var enkelt, klart & tydligt JA! Chanserna på att bli bättre är stora, men också så som så många andra saker finns det naturligtvis risker. 10% att det blir sämre & då går ingenting att göra. Eller så blir det bra ett tag men i slutändan så är jag tillbaka på ruta 1 igen. Men 90% chans på att det blir bättre, gör ändå att jag tar dessa risker trots allt.

Varför så ledsen med något så positivt ändå? Jo för jag är sjukskriven!! Ända tll oktober till att börja med. ;(
Operationen blir till hösten någon gång.. Så något sommarjobb blir det inte av för mig inte! Så jag spenderade resten av dagen att tjuta när ingen såg eller hörde..  Fan jag har gått hemma så länge nu & såg fram emot att jobba lite nu.. Men jag vet hälsan först.

Vad är det för operation då? Jo vid armbågen ungefär ska det lossas på en muskel & sedan flyttas på en nerv som ska in under muskeln & efter det sys muskeln fast igen. Smärta? Som satan som jag förstod.. Dr Adolfsson sa: Jag ska ge dig allt i smärtlindringsväg efter operationen & ev bedöva armen de första dagarna.

Det blir megagips & handikap som heter duga.. men i slutändan ska det väl ändå bli bra.. hoppas jag!
Men som sagt inget ont som inte har nått gott med sig.. så lite ledsen men ganska glad & tacksam ändå.

För övrigt så har miniterroristen slutat med blöja! Sååå otroligt duktig & jag är stolt över henne. Idag fick hon köpa sig något på leksaksaffären för att hon varit så duktig. Hon lekte länge med sakerna. Hon köpte en badbalja med lite småsaker i till sin docka ( som heter Waldemar..) Det var en badanka, nappflaska, tallrik, bestick mm & så köpte hon sig en bilbarnsstol också. Mycket nöjd liten tös här hemma.

Gud vad tiden springer i väg... när blev hon så här stor??? Vart tog min bebis vägen??? Oh well...

//Kissar te ur öronen snart!

Njaa....

2010-06-03 @ 20:34:38
Var på smärt & rehab i tisdags & det blev ett bakslag :(. De har erbjudit mig i stort sätt allt som går i smärtlindring, det enda de hade kvar var ryggmärgsstimulering. Känns ju sådär!

I samma utrymme som man sätter epiduralen vid förlossning opereras det in en liten manick som ger strömimpulser. Men för att få den så får man första prova i 10 dagar & då är det öppet in & trådar som kommer ut & en dosa som jag kan styra impulserna med.. Om det ger minst 50% smärtlindring så får man den inopererad men om man bara har låt säga 30-40% då får man den inte.

Risker? ja det finns risker... en del små en del större.. Infektion bland annat :S. Som det känns nu så kommer jag INTE att välja den utan fortsätta med morfinet som jag har gjort.

En annan obehaglig upplevelse hade jag samma dag.. Man kan ju sätta i halsen, det gör man kanske lite nu & då. Men inte så HÄR! Jesus!! Jag satte i halsen så illa att jag inte fick luft :O. Kunde inget göra & panik var total. I ren panik så trodde jag att det som satt fast skulle åka ner om jag tog lite mjölk, men där hade jag fel! Men till slut så skötte kroppen det hela så att säga & jag fick upp det.

Men gud så rädd jag blev!!! Var skakis i flera minuter efteråt & ännu kan jag känna obehag när jag äter.. Så ha inte för bråttom när ni äter, kasta inte i er maten :rolleyes: då går det som det går..

Sommaren är här & vi är ute hela dagarna, jag är redan pepparkaksbrun efter 2 dagar i solen. Har rensat ogräs & pysslat lite på framsidan & klockan springer iväg..

Nice!

//Pepparkaka!

RSS 2.0