Blåbär...!!

2010-07-20 @ 13:26:02
Nu börjar blåbären komma, än så länge är de väldigt små men goda! :)
Plockade några & åt igår. Hoppas att de har hunnit bli större innan vi åker hem från landet på söndag..! Jag ska plocka en massa blåbär & frysa in. Göra goda blåbärspajer med vaniljsås, mums vad gott.

Idag är det simskolan igen för Lovisa. 13.45 bär det av ner mot sjön igen. Igår frös hon så hon skakade, hoppas hon inte fryser lika mycket idag :S.

Det är varmt, lite kvavt, molnigt så hon borde inte frysa. Det är ändå 26 grader i sjön :rolleyes:.

Oh well... sånt som märks!

Nu ska jag dricka lite kaffe till.. om jag hinner så ska jag ta mig en dans med den enarmade banditen i stugan. Fasiken vad frallorna smulade! :S.

//jag dricker inte alls såå mycket kaffe..

Operation...

2010-07-20 @ 01:56:41
... börjar göra mig orolig! Tänk OM den faktiskt misslyckas, då är det kört & det finns inget att göra då. Men chanserna för att det ska bli BÄTTRE är ändå 90% :thumbup:.

Men så har vi själva operationen i sig.. & allt vad det innebär. Jag får inte belasta armen på 3 månader! 3 MÅNADER!!! Jahaja hur ska det gå?? Jag sitta still?? Jomen visst serru.. det blir problem :rolleyes:.

Men jag får verkligen inte belasta armen i & med att det är muskler som lossas & sedan sys tillbaka. Några är böjmuskler & går till ringfinger & lillfinger bland annat. Skulle jag missköta mig & belasta armen är risken stor att musklerna lossnar eftersom de inte har fått tid att läka fast.

Det blir bökigt det här..!

Men gipset som kommer gå från fingrarna upp till armhålan tas BORT redan efter 2 veckor när stygn tas!!! Yay!

Eftersom jag inte kommer kunna göra mycket på ett x antal månader så kommer jag med största sannolikhet driva alla mina nära & kära till vansinne! Oh ja det kommer jag.. vänta ni bara! :rolleyes:

Åh vem fan ska laga allt mat nurå? Jomen tjenahejsan, min man??? Det var då inget roligt skämt, ska jag få leva på stuvade makroner & falukorv & pannkakor i 3-6 månader??? HELL NO!

Oh well.... hallå svärfar! Hejsan svärmor! Hej övrig i familjen Tudegård, Carlsson, Altun, Jonsson osv...

Det är sexigt med gips bara så att ni vet.. liksom!

By the way så hade Lovisa sin första dag på simskolan idag på landet! :). 5 dagar i rad x 40 min = 200
Lovisa tyckte det var roligt & imorgon blir nästa omgång. Förutom att hon frös så hon skakade efteråt & var blå om läpparna hade hon jätteroligt. Kan ju också tillägga att hon sten slockande efter det & sov mellan 16-18.

Kul, mycket kul! Ah jo då hon var trött vid 21-22 tiden. Inga problem med att komma i säng så dags nä då.. Eller sanningen är ändå att hon somnade först klockan 01.09!!!!!!!!!!!

Nu ska jag sova! 01.55... bra tid! Eller inte..!

//Aptrött imorgon

En smula galen kanske..

2010-07-12 @ 15:29:02
... men att undvika solen idag är inte heller helt fel! Igår var vi ute från tidiga morgonen & gick som först in klockan 23. Så en paus från solen skadar inte även om jag inte har bränt mig eller så. Så vad gör jag istället i denna värmen? Jo jag städar lite här & där. :rolleyes: Gjort rent under diskbänken bland annat.. Jag svettas ju inte mindre för det haha.

Neej nu skulle det inte skada med lite regn faktiskt så luften blev lite klarare & fräschare!

Värmen gör att man inte är ett dugg hungrig på dagarna men så kommer kvällen & då smäller det bara till & man är aphungrig så man mår illa istället. :S

Oh well..

Ikväll blir det lite grillat & kubbspelande på baksidan.. :) Med goaste vännerna M & Z med barn & ev L & C med barn :). I like!

//Svettigaste

Skyddat blogginnehåll!

2010-07-05 @ 00:08:40

Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L


Summan av kardemumman...

2010-07-04 @ 00:48:20
... blir att miniterroristen har haft en helt sjuk vecka med en massa olycklig fall. Jomen visst, båda knäna är sönderslagna & skrapade, likaså armar, tumme & munnen. Munnen läkte på en dag & vi slapp märkligt nog århundradets fläskläpp. :O

Jag vet inte vad hon har sysslat med eftersom hon har varit extremt klantig & snubblig utav sig. Hon har supersyn & superhörsel enligt 4 års kollen. Oh well..

Fredagen tog en oväntad vändning i hennes snubblande snubbel fötter. Nämligen ett getingstick!!! Oh happy day.. :rolleyes: eller NOT!

Jag hörde hennes hjärtskärande skrik från vardagsrummet & insåg att något var skrämmande på tok. Jag HÖRDE smärtan i hennes skrik & inte tala om panik. :( Hon blev stungen i pekfingret & det svullnade upp dirket vilket gjorde mig en aningen rädd med tanke på allergi. När den värsta pärsen var över så ringde jag & kollade lite för säkerhetens skull med 1177.

Där fick jag bra information ang getingstick & små barn. Första gången de blir stungna, alltså allra FÖRSTA gången, så blir de INTE allergiska. Därför att de har då inte utvecklat någon allergi, men däremot kan det bli annorlunda ANDRA gången. Så om det bli stungna en andra gång ska man ha lite extra koll & se vad som händer med de små liven. Svullnar läpparna upp är det största sannolikhet att även luftvägarna täpps igen, vilket innebär fara.

Om man nu blir getingstungen finns ett bra tips att använda, detta tips kommer från en sjuksköterska. Ta en panodil & tugga sönder den så det blir en gegga av det, smeta på där du blev stungen & låt vara en stund. Ja jag vet det är ju så fantastikt gott att tugga på en panodil bara så där, men det är det värt. Den drar ur giftet snabbt & vilket gör att man inte har lika ont & minskar risken för infektion. För det finns nämligen infektionsrisk vid getingstick & det ska man ju naturligtvis söka för..

Miniterroristen har badat nästan hela dagen idag, även jag har badat i denna värme. Superskönt! Nu ligger man i stugan i sängen & svettas som en get med skägg :rolleyes:.

Det är att välja mellan 2 onda ting, varmt som fan eller mygg...?!?

Oh well...

Mer om fredagens elände kommer att hamna som ett inlägg i den privata bloggen nån dag nu... orkar inte skriva om det nu.

Nu: Försöka sova!
Senare: Försöka sova!
Mycket senare: Ge upp sovadet & springa naken utomhus!

HEPP!

//Förargelseuppväckande beteende..


RSS 2.0