Måndag=CSI NY.

2009-08-31 @ 09:21:46
Måndagar betyder CSI NY klockan 21.00. Jajamensan det gör det! :thumbup: Helig tid med andra ord! Lovisa kommer somna tidigt ikväll hon har varit uppe sen 6 i morse. Vilket inte hör till vanligheten när det gäller henne. Förvisso somnade hon redan vid 19 igår 18.40 till & med. Sen om hon vaknat själv eller om Tuppen (kusin Enkido) har väckt henne det vet jag inte.

Men hon lär somna som en klubbad säl ikväll den saken är säker! ;)

I övrigt så är det inget skönt väder ute.. det blåser halv storm ena sekund & regnet hänger i luften.. Skitväder alltså!

Nu måste jag äta nått annars dör jag nog.. :rolleyes:

//L

Siamesiska tvillingar!

2009-08-30 @ 23:05:53
Ja det är nog jag & Jenny det! :thumbup: Bor inte jag hos henne så bor hon hos mig. Vi är inte ifrån varandra särskilt mycket :). Alltså siamesiska tvillingar *skrattar*. Jag gillar!

Vi dricker myckt te & vi kissar därefter.. :rolleyes:

Idag blev det inget dop för familjen Tudegård när lille alban (Albin) skulle döpas. Lovisa hade feber på förmiddagen & S fick migrän & var tvungen att ta spruta.

Men sen senare åkte vi ner till mamma allesammans & för första gången på länge så var vi alla syskon samlade likaså barnbarnen. :):):)

Mycket roligt, mycket trevligt!


Jag hade ett ganska långt samtal med moster C... jag fick en del svar & en del bekräftat på det jag redan visste.

Hon har förändrats så drastiskt sista tiden :O. Hon har blivit sååå underbart go & rar. Ställer alltid upp när man behöver hjälp, en räddare i nöden, ett oväntat stöd när man minst anar det. Helt fantastiskt!!!
Jag bara älskar henne!!!

Kan det vara så att all skit som har drabbat vår familj kanske har fått var & en att tänka till lite extra? Så att detta har gjort att det har fört oss alla närmare varandra? Banden mellan oss syskon har åter stärkts genom allt detta.


Men inte bara mellan oss syskon, mamma osv utan även släkten.. Mostar osv...

Hur som haver ialla fall så är jag glad över detta! Det är så här det ska vara!!! Så är det ju som man säger också: Inget ont som inte har nått gott med sig..! Och det har vi alla märkt nu sista månaderna under tidens gång.

Nog om det... vad har morgondagen att ge? Ingen som vet men säkert nått bra ;).

Nu: Kissa
Senare: Kissa lite mera antagligen! :rolleyes:

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-08-30 @ 10:23:59
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Trötter!

2009-08-29 @ 22:38:08
Ikväll är jag ordentligt trött.. men så har jag ju inte gått & lagt mig på normala tider för att sova heller :rolleyes:. Alltså självförvållat! Men jag är trött för det så jag tänkte faktiskt ta & gå & sova nu. Eller jag inte gå & sova utan ligga stilla i min säng & sova. Sådärja nu var det lilla evetuella missförståndet utrett ;).

Men sova var det ja... sånt är bra att göra. Det ska jag göra nuuu!!!!

Godnatt världen, godnatt TudisRudis!

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-08-29 @ 11:00:53
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Roliga ord... Rolig svåger!

2009-08-29 @ 00:00:11
Hahaha idag har jag skrattat så jag trodde jag skulle kissa på mig! Min svåger är den bästa & roligaste. Jag sa en massa olika ord till min svåger S & sen så fick han veta vad de betydde också. Gissa om vi skrattade...! :) Sen så pratade han med en vän i telefon & använde ett av dessa ord & hans vän visste inte vad det betydde, då låg jag & Jenny dubbelvikta av skratt.

Min svåger kan vara så otroligt rolig. Om man nån gång är ledsen eller känner sig deppig är det honom man ska vara i närheten av då. Garanterat många hysteriska skratt attacker! :thumbup:

Men nu är det väl ändå dags att sova?

Äh gå & lägger, klockan är mycket! ;)

Godnatt då!

//L

Mamma jag har näsblod...

2009-08-27 @ 19:32:29
... Ja så sa min dotter idag på eftermiddagen. Jag kunde se liite blod på hennes finger & lite kring näsan. Inte speciellt mycket. Så jag skällde lite på henne att hon inte skulle hålla på att pilla så där i näsan för då får man ju näsblod.
Sen så skulle jag kolla hennes näsa & tvätta rent.

DÅ ser jag nått i näsan.. jag trodde först det var snor men det visade sig att så var inte fallet. Jag frågade om hon hade stoppat upp nått i näsan men hon sa nej & började prata om annat. Då stärktes mina misstankar om att hon hade stoppat upp nått.

Efter nån minuts pillande med en tops lite försiktigt får jag ut inget mindre än ett TUGGUMMI!!!!! Det tuggummit som hon gått & tuggat på hur lääänge som helst för ovanlighetens skull & inte svalt i vanlig ordning. Men nähää då istället så stoppar vi upp det lååångt in i NÄSAN! :rolleyes:

My gooooood!!!! WHY, GOD WHYYYYYYYYYYY????

Hon har ju för länge sen stoppat upp en kalaspuff i näsan, en pärla vid ett annat tillfälle & en mini nonstop. :rolleyes: Lär hon sig aldrig??? Kalaspuffen tog jag ut på ett kick med nässugen, pärlan vet hon att det gjorde lite ont & var mycket svår att få ut. Nonstopen hade smält & så hon snöt ut lite choklad, det ni! Kan ju säga att sjukvårdsupplysningen skrattade ganska gott åt det där med nonstopen... det gjorde inte hennes mamma :S De hade aldrig haft ett sånt samtal förut om en mamma som ringer in & frågar hur hon ska få ut en nonstop i näsan på en 3 åring.

Okeej lite kul var det allt, det måste jag nog medge trots allt. Men allvarligt! TUGGUMMI??? *skakar på huvudet*

Vad händer nästa gång? Inget hoppas jag på... inga mera saker uppstoppde i näsan tack! Åhhh neeej ingen annanstans heller tack!

Vart håller lillasyster hus? Ska hon aldrig komma hem? Hmm... ensamt på Kaptensgatan... :thumbdown:

//L

Tokspel...

2009-08-26 @ 22:49:55
....fick jag idag på eftermiddagen! :) Jag möblerade om vardagsrummet! Jajamensan det gjorde jag! Och bra blev det med, mycket bra. :)

Lovisa har haft mardrömmar inatt & har inte sovit mycket, inte jag heller för den delen. Så vi stannade båda hemma idag. Inte gjorde vädret det bättre heller med dess pissregn :(. Men vi gjorde det bästa av det hela & lekte en massa skojiga lekar & spelade spel. :thumbup:

Men nu börjar det bli dags för att dejta kudden min..

Natti natti people!

//L

Nämen så duktiga vi är då!!!

2009-08-25 @ 22:17:39
Jajamen! Jag & Lovisa är duktiga! *Guldstjärna till oss*

Vi frostade av frysen tillsammans idag, tanken var väl från början att jag skulle göra det själv. Men hon tyckte det var lite spännande & ville vara med & hjälpa till. Och visst fick hon det.

Vilket var det roligaste då enligt henne :question:
Joo... att ÄTA isen & att skopa med sin lilla skål från långpannan med allt vatten & is över till en kastrull. Det slutade med att från att bara haft ETT badlakan under långpannan hade jag nu 3 hela stycken. Jajamensan! :rolleyes: Och det var knappt det räckte till...

Nåväl.. hur som haver så bidde det bra i slutändan & nu får det plats maaassor med mat därinne! My work is done! ;)

Så efter avfrostningen så blev det till att fara iväg & storhandla! Gick mycket bra, S dog inte en enda gång, inte heller la han tillbaka nått som HAN tyckte var onödigt. *Golden star for him*

Morgondagen bjuder på KBT klockan 10... en cykelfärd igen! Gillar jag... så länge jag inte blir påkörd det vill säga :rolleyes:

Men sen då? Kommer nog på nått att sysselsätta både mig & min dotter med ;).

Men nu kallar sängen & kudden på mig. John Blund kom tidigt ikväll ;).

//L

Svininfluensan!

2009-08-25 @ 09:16:14
Sådärja! Nu har svininfluensan drabbat Tudegårdarna! :O

Oj vad nära det plötsligt kom... otäckt!

Vem är drabbad? Lovisas äldsta kusin S. Han var riktigt dålig i helgen & nu ligger killen hemma hos mamma & pappa. Men dålig var han så det hette duga :(. Igår var han bättre :thumbup: Ska ringa lite senare & se hur HELA familjen mår.

Tydligen så kan vi vuxna klara oss ganska bra i från detta men det drabbar gärna barnen. Vilket oroar mig då han var här & Lovisa är ändå bara 3½år :S. Såå det är extra viktigt med handhygienen nu! Tvätta, tvätta, tvätta!

En annan sak... Dessa mail om att man inte ska adda nån med namnet xxx för det är ett virus, bla bla bla... Okeej jag skickade vidare vågade inte chansa. MEN! Vem faan addar nån man inte vet vem det är???
Jag menar inte fasiken addar jag någon som jag inte känner eller vet vem det är!! Sunt förnuft! Därför kan jag tycka att dessa mail är en aningen fåniga. :rolleyes:

Jag vet att kusin P antagligen redan kokar av ilska över dessa mail, han hatar dem!!! :)

Idag bär det av & storhandla big time efter att S slutat jobbet! Tänkte jag skulle hinna frosta av frysen innan nu när jag rensat därinne. *klapp på huvudet åt mig* Så nu blir det till att fylla upp den igen!

Lovisa önskade köttbullar med sås & potatis samt GRÖNSAKER!!! Hon gillar dem, ja vissa grönsaker i alla fall

Nu: Äta kanske???
Senare: Frosta av frysen!

//LSkyddat blogginnehåll!

2009-08-24 @ 09:25:05
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

Jag har bytt lösen! Inlägget är dessutom känsligt!

Jag ger ut mitt lösen till de jag vill ska ha det. Så den som vill ha det ska fråga MIG om det!
Ger jag ut mitt lösen så ska det stanna där också, INTE ges vidare. Spelar ingen roll vem det än är!
Var snäll att respektera detta! Min låsta blogg innhåller väldigt känsliga saker stundtals. Det är MINA tankar, känslor & funderingar. Sånt jag kan titta tillbaka på senare när jag känner att jag vill. Ur ett annat perspektiv..

Tack för att ni respektera detta!

//L

Är det höst nu?

2009-08-21 @ 09:35:55
Är det höst nu? Det känns som det i alla fall. Men det är fortfarande ganska varmt ute. :)

Jag gillar alla årstider, en del hatar hösten & vintern, en del drabbas av höst/vinter depressioner. Men inte jag! Jag älskar alla årstiderna.
Vintern - den första snön, åka skridskor, åka pulka med Lovisa osv. 
Våren - De första varma vårstrålarna, vårkänslorna & att plocka fram utemöblerna.
Hösten - Alla vackra färger som löven har, kvällarna med levande ljus.
Sommaren - VÄRMEN! Sola, bada, semester, grilla.

Sen är man ju aldrig nöjd ändå när det väl kommer till kritan. Det är för kallt, för varmt, för regnigt, för mycket snö, för lite snö & så håller man på. ;)

Men för nån vecka sen så var det ett åskväder jag aldrig har sett tidigare! :O Okeej när jag var i Italien var det åskoväder som hette duga, där ligger Sverige i lä om man säger så. Men förra vecka, eller när det nu var, så kom det in ett åskoväder som sagt. Det började dåna som bara den, mysigt värre tyckte jag & Lovisa.

Sen började låta lite konstigt tyckte jag så jag gick till vardagsrummet & kollade ut. Och gissa om jag blev ordentligt förvånad :O! Jisses det som lät var haglet som kom. Och inte var det nått litet hagel inte, nää de var stora som golfbollar!!! :O Jag överdriver inte!!! Gräsmattan var VIT, jag trodde ett tag att rutorna skulle gå sönder så mycket vräkte det ner.

Jag trodde inte mina ögon så jag var tvungen att ringa S på jobbet & se om han såg vad jag såg. Och nog gjorde han det alltid. Haglet hade dragit i gång flera billarm, på grund av storleken.
Det höll i sig bra länge.. när man trodde det skulle avta ökade det istället. Lovisa ville gå ut & gräva i haglet :rolleyes: Är du inte klok? Sa jag till henne. Med hagel stora som golfbollar kommer det göra sjukt ont.

När det väl sen hade slutat pep hon ut snabb som en vessla minsann. I bara t-shirt, trosor & foppatofflor fann jag henne på gräsmattan ute på baksidan. Där stod hon & öste i haglet i sin hink med spaden överlycklig! :)

Nåja.. så kan det vara!

Nu måste jag äta nått, min mage påminner mig om att jag är hungrig!

//L

Inför hösten/vintern & mammas flicka!

2009-08-20 @ 08:05:43
Idag är det lite trädgårdsarbete som gäller inför hösten & vintern. Klippa ner häcken, kratta lite av löven som fallit ner. Kanske plocka ner bord & stolar också. Vi sitter ju ändå inte ute nått speciellt längre. Bordet & stolarna på framsidan kan få vara kvar ett tag till för där är det varmt när solen ligger på. :)

Skulle verkligen behöva låna Js släpa & åka & kasta all skit som står på baksidan & har gjort nu i flera månader. Lite som det där med min julgran :rolleyes:. Hur länge dröjer det innan jag kastar skräpet på baksidan? Lagom till jul :question:.

På tal om julen ja... vi ska nog fira den upp i en stuga i Kloten i år. Kan vara skönt med lite miljöombyte & komma från stan ett par dagar. Men inget är väl helt klart ännu.

Idag ska jag ägna all min tid till min lilla flicka. Bara göra det hon vill, gunga, sandlådan, dansa ja allt hon vill hitta på. Jag har dagar då jag bara vill ge all min tid till henne & inget annat.

Igår målade vi olika löv i gulfärg & ekollon i guldfärg. Blev jättefina som höstdekoration till mina ljus på bordet. :thumbup:
Så vi får se vad vi hittar på idag... :D

Nu: Frukost
Senare: Påklädning & mera kaffe!

//L

Hormonstinnpmsfinnigsubba!!!!

2009-08-19 @ 21:39:53
Japp det är jag det! 31 år med mera finnar än en tonåring & PMS så det heter duga!!! :O

Jag som aldrig har haft finnar i vare sig tonår eller problem med det överhuvudtaget påminner nu om en hormonstinn finnig fjortis! Lovely! Får jag dessa nu för att jag slapp dem de första 30 åren? Eller vad är det frågan om? UGH!

PMS var det ja... har ju aldrig lidit av det heller, men nu jävlar så! Min make har denna vecka haft cirka 20 nära-döden-upplevelser! Jajamensan det har han ja! 10 av dessa gånger har han säkert förtjänat att dö :rolleyes: jag kommer bara inte håg just nu vad det var eller varför. Men säkert, säkert hade han sagt eller gjort nått. Eller så var det just det att han inte hade gjort det han skulle.. Hmm överlever han tills han fyller 40 om 2 år? Med min PMS? Tvivelaktigt!

Skitsamma! Jag har PMS en gång i månaden med kraftiga humörsväningar & helt oförklarliga raseriutbrott. EN gång i MÅNADEN! Jag FÅR vara en subba då! ;)

Men allvarligt! Varför får jag PMS nu? När jag aldrig annars har haft det sen jag fick min första mens när jag var 13 år gammal. Jag hade svåra smärtor varje gång mensen var på G, men PMS? Nähäää... Mamma visste när jag skulle ha mens för jag åt som en häst & mer därtill! :D Jag hade kunnat sätta en hel restaurang i konkurs under den veckan så mycket åt jag :rolleyes:.

Nog om min mens & PMS!

Nu till nått viktigare! Som.. hmm... ehh... öhh... äh va fan titta på tv eller läs en bok med er! ;)

//L

En aningen rastlös!

2009-08-19 @ 09:00:55
Det kan aldrig sluta bra när jag är rastlös :rolleyes:. Det brukar innebär en del möbelflyttning... :rolleyes:. För dig som inte förstod, omöblering av hemmet! ;).

Maken gillar inte.. nej inte! Jag? Jag gillar... en stund. Sen jag flytta tillbaka allt för att det blev ju inte alls bra.

Så vad göra istället?

Städa? Klart... nästan. Har loppkräket hemma ;).  Eller loppkräk.. han var som en mask i natt. Jag tog ner han från sägen, han hoppade upp & ålade sig under mitt täcke nere vid fötterna & bökade som satan innan han lade sig till rätta.
Jag tog ner honom igen, samma sak igen. Efter 14 gånger gav jag upp! 1-0 till hunden! :rolleyes:

Ah kanske raka hunden? Det kan vara skojigt, hans husse kommer bli myycket förvånad när han kommer hem från turkland :D. Så går det när man åker utomlands, lämnar hunden till rastlös kvinna som mig. Tillbaka får han en naken hund. Mycket fin. Ska lämna lite päls på hans öron, svanstipp & tassarna. Oh yes!

Eller så dricker jag mera kaffe & får en släng av DAMP! Mycket trevligt det med! Jag menar vad kan hända? :rolleyes:

Annars vore det kanske en bra idé att DRA ner på kaffet, skaffa mig ett liv eller en hobby. Men det är inte lika roligt som att raka hunden & möblera om! :S

Nä om jag skulle snorta i mig lite mera kaffe!

Because I got high, because I got high raj raj raj...

//L

Första klassens svin!!!

2009-08-18 @ 12:01:39
Jag skiter i vem som läser det här inlägget, om så personen i fråga själv läser det! :mad:

Vad gäller saken? Jo min lillasyster (jag har ju ett par stycken;)). För en tid sedan blev hon dumpad av sin dåvarande sambo & pappan till hennes son via SMS :O. Svinet i fråga hade med största sannolikhet planerat detta. För innan han skickade smset så säger han att han ska gå ut i garaget & meka med bilen. Garaget ligger 50 m ifrån där de bor.

Jag säger som en nära vän till mig sa: kan man inte göra slut öga mot öga ska man fan inte ha ett förhållande!!! :mad:
Hur lågt kan sjunka egentligen???

Hur som haver... Man stöter inte på sin fd flickväns kompisar det är ett big no no! Man gör bara inte så, ÄVEN om man har gjort slut. Han stöter på ALLT!

Idag ska han hämta sina saker & fanskapet har mage att kräva av min lillasyster att hon ska vara ensam hemma när han kommer med sin FARSA! Han är en sån jääävla stor f*tta!!!

Jag tar vanligtvis inte dessa ord i min mun än mindre skriver dem, men jag finner inget annat passande för den idioten! Tyvärr! Ja det är min syster, ja jag tar henne i försvar & ja jag är partisk. Jag säger inte att hon är nån ängel men inte fan förtjänar hon detta i alla fall. INGEN gör det!

Kan han ha sin farsa med sig så kan hon gott han någon hos sig! Varför ska hon inte få känna sig trygg? Har hon inte fått lida tillräckligt? Han har tryckt ner henne så långt ner att HON tror att allt är hennes fel. Att HON är orsaken till att det tog slut! Det är inte ens fel att 2 träter, men i det här fallet så är faktiskt allt HANS fel. Jag är inte ensam om att tycka det. Fler än jag har sett hur han har behandlat henne. Jag skulle kunna rabbla upp en massa saker han har gjort mot henne med det gör inte att hon mår bättre för det.

Jag ber nu mina läsare, vänner, syskon & andra med för den delen hjälp mig att få upp henne på bena igen. Hjälp mig att försöka lappa ihop min så söndertrasade lillasyster. En syster som har mer än ett bruset hjärta. En syster utan självrespekt & självförtroende, en syster utan livsgnista & som är så vilsen man bara kan bli!

Jag gör mig så ont i hjärtat att se denna annars så glada, spralliga, underbara, vackra lillasyster så knäckt & sorgsen att jag i skrivande stund gråter på grund av att jag känner mig så maktlös. ;(

Flickan med de vackraste bruna ögon, med ett leende som kan få vem som helst att smälta. En flicka som är så rapp i käften att det kan få vem som helst att brista ut i gapskratt.

Kvar finns nu tomma ögon, ögon som gråter, en sorg som är outhärdlig för henne. Hon har inte förtjänat detta!

Jag vet att hennes blogg är låst... men jag ska be henne öppna den.

Tills vidare kan de som inte har hennes lösen lämna kommetar här hos mig så ska jag vidarebefodra den till henne!

tack så mycket!

All min kärlek till min älskade lillasyster!

Vi älskar dig alla, hela familjen!!

//L

PMS på äldre dar?

2009-08-17 @ 22:13:59
Jag trodde aldrig jag skulle säga det här.. men jag tror fan jag lider av PMS. OCh det värsta är att det har kommit på äldre dar :S. Jag vet ärligt talat inte om jag ska skratta eller gråta åt det? *Suckar*
Skitjobbigt i vilket fall som helst. Dessutom så har mina svåra mens smärtor börjat göra sig mer än påminda igen. Jag hade allvarliga problem med det som tonåring. Jag vet inte hur många gånger jag fått åka till akuten för att de har trott att det är blindtarmen. Som sen visat sig vara mensvärk :rolleyes: Inget man vill höra när man är en hormonstinn känslig tonårig! :rolleyes:

Så det blir väl p-piller igen för att lindra det värsta.. om jag nu inte är för gammal för det! Sist jag var på storken sa de nått om att jag började bli till åren & inte får äta p-piller så värst länge till *fnys* Tack för påminnelsen, precis vad jag behövde på få höra, precis vad jag behövde med min åldersnojja ;)!

Ska ringa & kolla det imorgon! Om jag kommer ihåg det vill säga, jag har ju en tendens att glömma en hel del nu för tiden :(.

Imorgon ska jag till universitetet... Mer om det ska jag berätta om imorgon. Förmodligen då in min låsta blogg!

Men nu ska jag nog förpassa mig till min säng! har varit sååå grymt trött idag & ändå så sov jag en timme på förmiddagen... :tired:

Natti natti people!

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-08-15 @ 18:17:56
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Ingen välling!

2009-08-15 @ 08:59:33
Lovisa har slutat med välling :). Det har gått 2 dagar nu & hon har inte frågat efter vällingen ännu. Bara mjölk! :thumbup:
Mjölk är helt okej att hon dricker så länge det är inom rimliga gränser. Vi ska sluta med blöjan helt också nu, vi får sängdrag av faster Fia. Eller pisselakan som Lovisas pappa säger ;).

Att hon slutat med välling & att hon ska sluta med blöja känns mera jobbigt för mig :rolleyes:.
Jag vill nästan att hon ska börja med välling igen. Jag veeet!!! Men jag har nån sorts separationsångest över allt detta. Kanske är det för att min lilla, lilla flicka inte är så liten längre. Kanske är det för att hon växer upp så snabbt nu?

Jag vet inte.. jag kände mig så grym när jag tog bort vällingen ;(. Fast det var hon själv som sa att hon ville sluta.

Vi var & handlade & hon ville ha en läkerolask då. Ja sa vi men då köper vi ingen välling. Du får välja! Hon valde asken. Bra i & för sig, hon frågade inte efter vällingen när hon skulle lägga sig inte heller på natten när hon vaknade. Men jag kände mig hemsk ;(. Kändes som om jag lurat henne ;(.

Hon mår bra, hon är glad & hon VILLE sluta med vällingen. Hennes val & det är bra. Bara jag som är lite knäpp & inte förstår mig på mina egna känslor. :S

Nu vill hon sluta med blöja också vilket också är bra. Återstår att se hur det går...
Helst vill jag att hon ska sluta med nappen, men den dagen kommer mitt hjärta att brista i många bitar när mitt barn gråter efter den första nätterna. Hua vad jag bävar inför det!!!

Hon trodde att hon var tvungen att lämna ifrån sig sina dinglisor (speciella snuttefiltar som heter så, från Teddy companiet) med när hon skulle sluta med nappen. Då höll mitt hjärta på att gå i bitar.. ;(. Vi talade om att dem skulle hon allt få behålla även om hon slutade med nappen så skulle hon få behålla sina älskade lisor.

Mitt stackar modershjärta :rolleyes: Hur ska det gå, hur ska det gå? :rolleyes:

Nu: Mera kaffe!!
Senare: Hemligt :rolleyes:

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-08-13 @ 09:47:55
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-08-13 @ 09:47:53
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Napp!

2009-08-11 @ 22:40:01
Jag har börjat idag med att vänja av Lovisa med att ha napp dagtid. Hon har den gärna för jämnan & jag har väl varit lite slapp med det. Men så idag har hon fått ha den mer än en kort stund på dagen. Oj som hon grät förtvivlat efter den ;(. Hon skulle in i sitt rum & hämta den som vanligt, men si där låg det ingen napp kvar. Jag försökte förklara för henne varför jag gjorde så här, men hon bara stor grät & det gjorde mer än bara ont i mitt modershjärta. Det kändes som om någon höll på att slita ut hjärtat på mig när hon grät så där förtvivlat.

Vilket ger mig ågren vid bara tanken på den dag hon ska sluta helt ;(.

Men resten av dagen gick jättebra. hon gav mig till & med nappen efter att hon hade fått haft den en stund. Hon berättade stolt för sin farbror att hon hade slutat med nappen på dagen :). Mamma älskade hjärta!

Imorgon är det dagis för henne klockan 8 & KBT för mig klockan 10. Jag är i stort behov av det just nu med alla dessa jobbiga känslor jag bär på. Och andra saker jag bär inom mig... inget jag skriver om i min öppna blogg. Det får bli i den låsta..

Imorgon ska jag göra nått som jag länge velat göra & det kommer kännas så jälva skönt! Inget jag kan skriva här heller i nuläget. Men det kommer bli en lättnad i alla fall.

Men nu är det nog sängen som gäller. Känner tendens till huvudvärk... :S Ovanligt för att vara mig!

//L

Inte alls barnvänligt!

2009-08-10 @ 19:53:47
Ikväll satt jag med Lovisa & tittade på barnprogram på barnkanalen. Har aldrig sett detta barnprogram förut.

I alla fall.. rätt som det är kommer det ut en gubbe med avsågat hagelgevär!!! :O:O:O
Ehh.. det här med våld & barn???

Hur faaan kan detta få vara ett barnprogram? Jag skulle ha kollat vad det hette.. skit också!

En skitförbannad, våldsbenägen tecknad gubbe med avsågat hagelgevär. Jomen visst serru det verkar ju lämpligt för små barn att titta på. Gärna 3 åring också.
Snart så skener väl Lovisa utanför med leksaksgevär & skjuter skallen av folk.

Eller ännu bättre... I tonåren så "råkar" hon skjuta ihjäl en halv skolklass. Hennes förklaring: Mamma lät mig se ett barnprogram som innehöll en del våld & en del avsågade hagelgevär.

Mycket bra! Får man bra mamma poäng för. Jajamen! :rolleyes:

Vad är det att hetsa upp sig över? Ett barnprogram? Värre saker har hänt! Som att kusin P är singel! ;)

Men ändå.. jag är inte nån präktig morsa & visst händer det att jag svär osv... men jag tyckte ändå att detta barnprogram var att ta i. Men det är ju min åsikt.

Lovisa som redan dammar till så fort det inte passar henne.. känns ju bra det här! Detta barnprogram rådde säkerligen bot på att hon klipper till sina kusiner, med skohorn eller vad som finns till hands.

Okeej kusiner & alla andra! Se opp för Lovisa!!!

//L

Sista visan..!

2009-08-10 @ 14:04:42
Kom ta min hand, låt mig än en gång få smeka dig.
Kom till mig nu, när nattens timmar faller tungt.
Då jag för första gången blir mig själv.

Jag glömmer aldrig klangen i ditt skratt.

Det är just nu, då tiden sprängs i bitar.
Som jag längtar efter dig allra mest.
Det är just nu, då jag skälver utav tomhet.
Kom in i min dröm & bli min gäst.

Varje gång, då jag känner mig förvirrad.
Flyr jag bort, mot ett sällsamt land.
Där finns du & allt som är oändligt.
Och du är mjuk, du är het, du är varm.

Jag glömmer aldrig dina blåa ögon.
Jag glömmer aldrig klangen i ditt skratt.
Jag glömmer aldrig dina mjuka läppar.
Som jag så många gånger kysst.

//L

Cystor, sjuhelvetes ägglossning & årets första dopp!

2009-08-09 @ 22:54:42
Japp! Ännu ett besök på akuten då jag fick svåra smärtor i långt ner i buken mot äggstockarna till. Inte skönt alls! Kunde inte räta ut kroppen från klockan var 11 till klockan var 19 :S När jag kissade på förmiddagen så kom det blod, då höll jag fan på att smälla av. Guud så skraj jag blev!

Men allt eftersom så började det sakta gå över, men först idag mår jag riktigt bra igen!

Läkaren berättade att vissa kvinnor kan få så svåra smärtor vid ägglossning att de kan gå in & operera akut för att de inte vet vad det är frågan om förrän de har öppnat upp. :O

Så eftersom det hade gått så många timmar så kunde hon inte säga säkert vad det var som hade orsakt denna smärta. Mer än att det antagligen varit en cysta igen eller en sjuhelvetes ägglossning. Då kan det komma lite blod som det gjorde. Det blir som en inflammation i magen :S.

Men nu mår jag bra! :)

Idag har ajg tagit mig ett dopp i sjön på landet. Skönt & kallt samtidigt. Årets första dopp! Vågade inte bada riktigt heller efter att jag varit dålig.. så det blev ett kort dopp.

Men nu väntar sängen..

//L

Dagen big no no!

2009-08-07 @ 10:42:36

Man kan inte spela vilken musik som helst hemma nu.. Hörde Lovisa sjunga "I wanna fuck you" :O.
Jag dog!!!

Nu blir det Bamse & Mora Träsk!!!

//L


Dolda kameran?

2009-08-06 @ 09:45:15
Jag glömde ju berätta en sak... I tisdags när jag skulle hämta Lovisa på dagis hände en ganska kul men lite pinsam grej.

Jag kom till dagis som bestämt vid 11. Ingen där!! Jag gick i genom heeela dagiset, jag gick ut, jag gick en sväng utanför sen gick jag in igen på dagis. Ingen där, nada, zip, zero.

Och vad tror ni jag gör???

Jo jag tyckte det var lite märkligt att det inte var nån på dagis, ingen lapp, inte låst.. så jag säger :rolleyes: -Hallå! Ni kan komma fram nu!!

Men ingen kom! Det var ju för jösse namn INGEN DÄÄÄÄR!!! Men jag trodde de kanske lurade mig lite :rolleyes:. Så var det inte.. kändes som dolda kameran..

Efter 5-10 min kom fröknarna med andan i halsen & alla glada barnen, då dog jag av pinsamhet när jag tänkte på att jag gått där inne på dagis & ropat hallå ni kan komma fram nu..!

Hahaha som om det inte var nog med det... jag BERÄTTAR det för fröknarna, gissa om de skrattade!!! Tror jag det :).
Som dom skrattade... jaja det bjuder jag på, sån är jag... en liten förvirrad dumpanna.. :D.

Nu har MAMMA kommit hem från ITALIEN YEEY!!!

Mors!

//L

Dagens men va faaan...!

2009-08-05 @ 10:04:54
Gårdagen var... en dag som ingen annan. Men å andra sidan är ingen dag den andra lik så gårdagen är inte annorlunda på något sätt.

Men med allt jobbigt som händer kan jag känna att jag inte har det tålamod jag brukar ha. :(
Lovisa är inne i en riktigt plågi period nu, en hälsosam & normal trots för hennes ålder. Men detta gör MIG galen!

Så igår... jag ser när det är dags att sova att va faaaaan hennes navel är blå! BLÅÅÅÅÅ!!!
Varför??? Jo men visst serru hon har tagit en tuschpenna & målat den blå, det tyckte hon var bra. Och fint. inte alls dumt. Till hennes försvar kom det att hon var Emil! Och nu när det var dags att borsta tänderna var toaletten snickarboden! :O

Alltså hade hon gjort hyss som Emil, men jag fick inte skälla på henne för att hon lekte ju bara :rolleyes:. Återigen...

HON DRIVER MIG TILL VANSINNE!!!

Barn är underbara!
Barn är fantastiska!
De kan konsten att driva vilken lugn & harmonisk människa som helst till fulländat vansinne!

Som om det inte var nog med blå navel, nej då! Hon skulle lägga på tandkräm på tandborsten sin, jag-kan-själv-fasen. Men visst inga problem, klart hon får göra det tänkte jag.

Vad händer då???
Jo men visst fan ska hon till att klämma på tuben utav bara helvete!!! :mad: :rolleyes:
Så där ja nu har vi redan avverkat en halv tub tandkräm på 2 sekunder. Rekord?

Jag vet att Lovisa inte är unik på det sättet, men jag kan lova att hon kan driva vem som helst till vansinne på rekord tid! ;)

Vad händer idag???

//L

Mega tvätten & första dagen på dagis!

2009-08-04 @ 09:36:45
Men så där ja, så försov vi oss första dagen då Lovisa skulle till dagis! :rolleyes: Det är bara att gratulera familjen Tudegård till första pris i katastrofal förvirrad familj!

Lovisa skulle vara på dagis klockan 8, men vi vaknade klockan 8 istället! Mycket bra! Mamma TudisRudis var luuugn & fin, stressade inte alls, var inte ett dugg förvirrad eller irrade omkring i lägenheten efter absolut ingenting! Nej då!

Jag ljuger så bra :)! Ringde dagis & svammlade lite också, ännu bättre! Fröken A skrattade gott! Hon fattade direkt att jag var heeelt borta, men att jag skulle komma snart... Bravo!

Vi kom till dagis i alla fall om än lite senare än tänkt, men vi kom DIT!!! *Nöjd*

Jag hoppas jag kommer ihåg att hämta henne klockan 11 på dagis... inte glömma det! :rolleyes: Fast jag behöver nog inte oroa mig för det, dagis ringer & påminner mig i så fall ;).

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Jag har världens mega tvätt att ta hand om! :O Stryka tills fan hämtar hem mig vill jag lova! Lovely! I'm so happy! :rolleyes:

Men om jag skulle ta & ta tag i det istället för att sitta här & beklaga mig... så får det bli! Nu så... nu är jag på gång.. snart.. vänta bara... Nuuuuuu!!!

//L

En städardag!

2009-08-03 @ 22:53:18
Idag har jag hunnit med en hel del vill jag lova! :thumbup: Jag har hunnit tvätta en sisådär femtielva maskiner, storstädat, röjt i garderoben börjat få ordning på all oreda inne på kontoret, dammat, skurat badrummet, dammsugit & torkat golv! Dessutom har jag genomfört dagens första träningspass nu efter ett ganska långt uppehåll! Mycket skönt, men jag anar en grym träningsvärk imorgon & i övermorgon. Men det göööör ingenting!!! :)

I feeeeeel fiiiiiiiiiiiine!!!!!!!!!!!!!!!!

Lite ensamt & tomt här hemma utan Jenny nu.. vi har ju faktiskt bott tillsammans nu i ett x antal veckor utan att vara i från varandra nått speciellt. Men hon kommer på torsdag igen :D!

Imorgon ska Lovisa få vara på dagis igen! Yeey! Hon är lika glad som jag! Hon får vara mellan 8-11 en liten mjukstart så här efter all ledighet! Men nu har man ju varit bortskämd med att få sova till 10 pga att hon har somnat sent om kvällarna, men imorgon är det upp klockan 7 som gäller :S. Inget snoozande... bara lite kanske :rolleyes:.

Men nu ska jag dricka upp mitt the & sen satsar jag på bingen!

God natt gött föölk!!!

//L

Syskon!

2009-08-03 @ 10:29:31
Måste bara klargöra en viktig sak..! Känner att jag behöver få säga det.. :rolleyes: Nej jag är varken full eller hög på morfin. Möjligtvis koffein :rolleyes:

Hur som haver...

Jag älskar alla mina syskon!!!! ALLA!!!
Jag älskar dig Jenny
Jag älskar dig Johanna
Jag älskar dig Jessica
Jag älskar dig Susanna
Jag älskar dig Lars garage ;).

Så nu har jag sagt det! Känns bra, mycket bra! :)

Tiden går så fort & mina syskon är inte så små längre (jo i mina ögon är de fortfarande små & behöver sin stora syster!). Vi har alla skapat oss egna liv, familjer osv.. Allt för sällan säger vi att vi älskar varandra eller nån annan. Allt för sällan ses vi allihopa. Men så är det, vi har alla egna liv, jobb & familj. Men jag saknar tiden då syskonen var små & alla bodde hemma. När vi alla var samlade hos mamma för att äta mammas goda mat.

Vad är med mig idag då? :question:

Kanske är det bara så att jag vill säga att jag älskar dem alla!! Alla 5, små, hmm stora okeej!
Nu vet ni! Att jag älskar er alla precis lika mycket, jag kommer alltid att älska er vad som än händer! NI är min familj, utan er kan jag inte leva, inte andas.. Jag älskar er så oändligt mycket, jag har varit dålig på att säga det :(. Men jag ska bli bättre :).

Nu är Lovisa törstig ;).
Gosa med min älskade dotter!

Tack snälla Sanne & Öje för att ni bjöd mina svärföräldrar på mat igår!!! Det var uppskattat & de pratade länge om hur gott det var & hur trevlig ni är!!! Tusen tack för allt!

//L

Morgondagen..

2009-08-02 @ 23:07:04
Morgondagen innebär en hel del! Jag har massor att göra & naturligtvis ska du ju bli fint väder då! :rolleyes. Och allt jag har att göra är INOMHUS! Va faan..!!! Hur som haver så kan jag dra lite nytta av det fina vädret, för jag har huuuur mycket tvätt som helst att ta hand om imorgon & då kan jag hänga den ute så torkar den på rekord tid! :)

Jag måste ringa BVC också.. befarar att min dotter inte ser så bra tyvärr! Men det återstår att se då om det är som jag misstänker.

Sen har jag en hel del till på listan som måste göras imorgon! Så när jag är klar i morgon med alla min egna åtagande så kommer jag känna mig nöjd! :thumbup:

Imorgon börjar också min hårdträning! Var tvungen att skjuta på den då lillasyster ockuperade gymmet :rolleyes:. Men i morgon börjar jag igen! *klapp på huvudet för mig*
Ser fram emot det! :)

Men nu är det hög tid att inta sängläge! Jag är faktiskt lite trött nu för ovanlighetens skull ;)!

//L

RSS 2.0