Sorg!

2010-03-30 @ 23:14:26
Imorse somnade B in... Imorse var kampen mot Cancern över för henne. Hon kämpade såå otroligt länge & hon var en fantastisk kvinna med en sådan kämpar glöd av sällan skådat slag. Alltid glad, en frisk vind. Underbar människa helt enkelt.

Hon önskade att det skulle gå fort när hon väl blev liggandes & hennes önskan slog in ;(. Mina tankar går till stackars FinaFia med familj, samt min svåger. Vilken sorg för dem ;(.

Vila I Frid B!

Idag har det varit kanonväder! :thumbup: Lovisa & jag har varit ute i flera timmar i solen. Nikki också, hon ville väääldigt gärna leka med dagmammans dagbarn :rolleyes:. Just nu tar hon mer eller mindre upp hela Lovisas säng!!! Jaja Lovisa kan nog fara runt rätt ordentligt så att hon får nog till slut flytta sig ändå ;).

I natt somnade jag inte förräns framåt 4-5 tiden... hade nån sorts ångest attack som vägrade ge med sig & som gjorde det omöjligt för mig att sova :S. Hoppas jag får sova i natt att dööör jag!!!!!

HEPP!

//L

Life is good!

2010-03-28 @ 23:53:03
Yes it is! Så är det bara..! Idag har vi inte gjort nått särskilt. Jag tränade ett kort fyspass på tidiga eftermiddagen eftersom vi skulle till darling T å fira de små liven. Tyvärr hade vi inte hunnit med att köpa några presenter eftersom helgen innehöll bland annat värsting migrän anfall. Så S fick vara hemma hela fredagen & var helt slut på lördagen efter fredagens elände. Vilket resluterade i att han IDAG fick jobba..

Bra pengar! Kan hans fru shoppa lite extra i Ullred 10/4 :rolleyes:. I'm So HAPpY! :)

Nikki anpassar sig bra här hemma & det fungerar bra med stora vovven hittills. Vi ska  väl försöka träna henne på lite småsaker, som inkallning bland annat.

Just nu delar hon säng med miniterroristen haha! Mina tjejjer båda 2! Moi VS Maken 1-0 till Moi ;).

Det ser inte ut att bli stugan till påsk. Åkår vi så blir det bara en dag eftersom miniterroristens faster med man ska vara där då. Och M tål inte hunden :(. SÅ då får det ev bli ett natt hos svärföräldrarna om vi ska åka. På tal om dem så föll de lika handlöst som Janne gjorde för Nikki. Hahahaha...

Imorgon ska jag träna på morgonen.. det ska bli spännande å se hur det känns! Vi ska till Lovisas faster på eftermiddagen/kvällen. Ska hjälpa henne lite med en grej om jag klurar ut det hela..

Oh well..!

Som alltid så skenar klockan i väg nått hejdlöst & jag borde ha lagt mig för minst en timme sen!!! :rolleyes:

Well, well...

TJIPP!

//L

Fosterbarnet Nikki!

2010-03-28 @ 12:19:28
Igår blev vi fosterföräldrar till en hund som heter Nikki. En blandning mellan Rottweiler & Schäfer. Ser ut som en Schäfer i kropp & utseende & har färg/täckning som en Rottweiler. Det är en tjejkompis lilla ögonsten men eftersom hon under vissa tråkiga omständigheter inte kan ta hand om henne just nu får hon bo hos oss.

Och hon har det sååå bra & är sååå omtyckt av alla samt bortskämd! Bortskämd med lek, långa promenader & mycket mer. Min svåger föll som en fura för henne i samma sekund som hon kom farandes in genom hans dörr. Mina svärföräldrar åker direkt från landet & hit för att träffa henne. Och igår var Lovisas kusin Sebban här med sambo & hennes lillasyster. Nikki blev riktigt bundis med Sebban. Medans vi tjejjer satt i vardagsrummet & pratade så låg pojkarna på golvet i hallen med Nikki.

Nikki hittade sin plats efter ett stunds traskandes i lägenheten. Hon fann den vid Lovisas fötter där hon sov hela natten gött! :)

Är hon kvar över påskhelgen så får hon följa med till landet & få gott om lantluft & mycket promenader! :thumbup:

Hon är ju van vid barn så väl som småbarn & hon är fantastisk! Busig, valpig & rolig. Men också lugn & kelvänlig. Sen att hon låter som 10 elefanter när hon börjar löpa amok här hemma det är en annan sak :rolleyes:.

Kontentan i alla fall är att: Hon mår bra under omständigheterna & trivs förvånasvärt bra! Så det kommer bli roligt att få ha henne här.
:)

Nu är det dags att sätta lite fart här hemma. Med en elefant i hemmet så kommer det in grus som räcker till en sandlåda!!! Och när hon dricker så anlägger hon en pool i köket varje gång! :rolleyes: Så vi är relativt rena om fötterna i alla fall. Alltid nått...!

HEPP!!

//L

Still HAPpY & våren är här!

2010-03-26 @ 23:33:16
Still HAPpY HAPpY! Man skulle kunna misstänka att jag kanske går på lyckopiller av nått slag, men så är det icke! :rolleyes: Jag är bara glad av naturen så att säga..

På tal om natur ja.. Nu äntligen är VÅREN här! Lovely!

Så idag var jag & miniterroristen ute nästan hela dagen. Hon lekte & jag gjorde fint på framsidan. Sopade bort en massa skit, rensade lite ogräs mellan plattorna & sopade lite till. Sen tog jag mig ett stort glas vaniljte & satte i solen med min bok! :thumbup: Fantastiskt!

Mindre fantastikt är min mans ihållande migrän idag :(. Den började vid 5 tiden imorse. Han gjorde ett försök att åka & jobba men han kom inte innanför dörrarna ens utan vände direkt på plan när han kört in på området. Sen väckte han mig vid 7 tiden när han kommit hem igen för att tala om att han var hemma & dålig.

Sen har det hållt i sig sedan dess... :thumbdown:

Trots tablett, nässpray & spruta så biter tydligen ingenting av det idag... Lider med han.. Kan stundtals höra honom från sovrummet där han ligger & gnäller ynkligt "ajajajaj".. Åhh stackarn!! Inget kan man göra heller!

Har gett honom lite nyponsoppa nu i kväll & ett skivat äpple samt en kopp te. Allt har hittills fått behålla. På förmiddagen spydde han dock.

Onda aningar säger mig att han INTE kommer vara bra tills imorgon.. Jag tror hela lördagen blir som idag, tyvärr!

Nåväl..! Jag hoppas att vädret blir lika fint som idag för då kan vi vara ute hela dagen & bara njuta!

Oh well....!

HEPP!

//L

Livet leker igen!!!

2010-03-25 @ 23:28:47
Oh yes!! Livet är underbart & jag är INTE ironisk på något sätt när jag säger det! :) Jag är glad & uppåt full med energi! Wohooooo...

Vadan detta  dårå? Ingen aning.. Men nått har hänt i alla fall! Ett inre lugn sänktes över mig & jag blev klarsynt! Mera klarsynt än jag har varit på länge. Det känns för jäkla bra!!! :D:D:D

HAPpY HAPpY HAPpY HAPpY!!! :rolleyes:

T min älskade vän hade en tung dag idag då det var begravning för C ;(. Jag känner med dig gums(älskar dig också!)! Att han är bort kan kännas så overkligt när jag tänker på det.. Jag har fortfarande "brev" skrivna av honom sparade i en låda bland andra minnen. De är hur gamla som helst, men en gång i tiden betydde de oerhört mycket för mig. Därför sparade jag nog dem skulle jag tro.

Vila i frid C!

För övrigt så har det inte hänt nått spännande.. :rolleyes: Var & storhandlade idag på eftermiddagen. Bra inköp alltihopa & genomtänkt som vanligt! :thumbup:

Lutar åt att det blir potatisgratäng imorgon med nått till då förstås.. Men vad vet jag inte.. Har inte bestämt mig ännu.

Men nu ska jag försöka att sööva lite gött fölk! Kanske lyckas jag somna inom anständig tid?!?

Oh well...

Natti natti!

//L

I have Träningsvärk!

2010-03-24 @ 22:42:35
Japp jag har träningsvärk 10.0! Big time! :rolleyes:
Vad det värt det? HELL YES!!!
Kommer jag göra om det? Kan ni lita på!

Hahahahahahaha...

Jag går sakta mot mina mål jag har satt upp för mig, & det känns hur underbart som helst! För första gången på evigheter så mår jag riktigt bra. Känner mig hel & harmonisk med ett inre lugn som jag inte trodde jag hade & som jag inte trodde jag skulle kunna få. :)

Men nu är jag där!

Så livet leker... ja ja näst intill i alla fall..! :rolleyes:

Jag är full av energi & glädje! Vill göra så mycket...! Så äckligt positiv att jag nästan kräks på mig själv hihi. En tid var jag bara trött & likgiltig till precis allt!!! Men så vände allt efter mycket om & men.. Alltså går det att ta sig i genom det allra värsta tänkbara som kan drabba en.

För min del så slogs ju fötterna undan på mig innan jag ens hade hunnit resa mig upp igen. Om & om igen... Kändes som det aldrig ville ta slut. Det tog nästan, NÄSTAN, kål på mig! Men som sagt bara nästan! :)

Men jag hittade en väg tillbaka.. Även om allt elände som drabbat mig det sista året inte är över än på länge så mår jag under omständigheterna BRA! Mycket BRA! :cool:

Imorgon står det storhandling på listan över "att göra idag". Nice! I love to handla! Älskar att handla maaat! Älskar att LAGA mat & BAKA!

Faaaan (sorry för the språk) vad livet är gott!!! För en gångs skull..!!

TJIPP!!

//L

Vilken underbar kick!

2010-03-23 @ 21:46:43
Idag tog jag tag i mitt dubbelpass av träningen! Och gud så underbart skönt det var!!! :thumbup:
*klappar mig på axel*

Jag kommer antagligen ha en grym träningsvärk imorgon men det var det värt! Imorgon väntar ett normalpass på mig.. Can't wait!

Imorgon ska vi fira H som fyller år, & träffa Lovisas kusin Sabina en sista gång innan hon flyttar tillbaka till Norge :S.

Idag kom kusinen P igen.. Idag hade han med sig en massa roliga leksaker till miniterroristen :D. Gud vad vi skrattade åt dessa leksaker..! Slimen var nog Lovisas favorit fastän hon var rädd för den från början haha.

Meen..! Vi hade så himla roligt & trevligt under tiden då finaste kusinen P var här. Hoppas på en ny skratt omgång snart hihi..

Nu: Mera DHW
Senare: Annat smått & gott!

TJIPP!

//L

Dubbelpass imorgon!!!

2010-03-22 @ 22:00:27
Jag kunde inte genomföra dagen träningspass eftersom jag hade besök från alla håll & kanter :). Finaste grannen M var här & drack kaffe, sen kom älskade ksinen P & hälsade på samt hade en leksak med sig till miniterroristen. Dock gick den sönder (fastän P testat att kasta den i väggen innan..) & hon blev förtvivlad. Finaste P lovade henne en ny! Tack P!

Sen kom svärföräldrarna hit på lite kaffe & hockey (inte svärmor hon suckade haha), men vi andra njöt (förlängning pågår..). Såå HEJA LHC!!!!!!!!!!!

Imorgon väntar dubbelt pass av träningen så jag är i fas igen! Lovely!

Oh well... dags att fortsätta vara nervös under förlängingen av hockeyn!!

HEPP!

//L

Sparkat i gång träningen igen..!!

2010-03-21 @ 20:52:59
Idag sparkade jag i gång min träning igen. Kändes skönt som attans! Jag har ju inte tränat på ett tag & kände ett starkt behov att få träna igen. :thumbup:
..
För övrigt har inget spännande hänt haha. Idag har jag gräddat våfflor & bakat bullar då min frys stod & var tom på bullar! :rolleyes:

Efter det fick det bli en repa med sugoskar & svabbkalle ;).

Lovisa är genomförkyld så det heter duga! :S Bara en tidsfråga innan kruppen sätter in. Hon har ju inte följt några "mallar" precis utan istället gått utan för dem. Återstår att se vad som händer..

Hockeyslut spelet är i gång ! Heja Cluben! Wohooooooooooooo!!!!!!!!!!

Oh well..!

Hepp!

//L

HOCKEY SLUTSPEL WOHOOOOOOOOOOOOOOOOOO :rolleyes:

Ortopeden..

2010-03-18 @ 22:53:42
... har vi varit på idag, hela la familj Tudegård! Uppdrag: Kolla Lovisas hälsenor!
Kollade om de var för kort eller inte, svaret var i dagsläget inte! :thumbup: Mycket bra! Det tog förvisso en evighet innan vi fick komma in. En timme! Nice... eller inte!

Började med att försova mig också (hade en dålig natt) & blev väckt av att S ringde 10.20 för att tala om att han skulle plocka upp oss klockan 10.43 :O Hjäääälp!!!

Stressa? Vem? Jag? Näää varför tror ni det? :rolleyes:

Vi kom i tid...!

Men kaffe fick jag inget förrän efter 13!! Jesus vilken huvudvärk jag hade på gång på grund av det! Men klarade mig!

Jag tror min lillfisa håller på att bli sjuk... genom förkyld! Inte kul.. inte det minsta.. Krupp? Möjligt.. HUA!!!

Nåväl nu så ska vi väl inte måla fan på väggen, utan vara positiva å glada! Japp, jajamen.. eller nått!

God natt!

HEPP!

//L

Full speed ahead!

2010-03-15 @ 22:55:01
Ja idag har det verkligen varit full fart sen vi klev upp jag & Lovisa :).
Lovisa har haft en kanondag & jag tror inte hon har varit ensam en enda gång idag. Kompisar hela dagen! Antingen har vi varit över hos grannen & lekt med A & D eller så har de varit hos oss + den andra grannens pojken N :D.

Så har jag bakat bullar... igen :rolleyes:. De gick åt som smör bland barnen, så är jag en riktig bullmamma hahahahaha..

Trots att det har varit full fart så somnade Mini inte förrän närmare 21.30. Nåja huvudsaken är ändå att hon har haft roligt!!!

Imorgon om vädret tillåter tänker jag putsa fönster & hänga upp fräsha nya gardiner, vårstäda på framsida till att börja med där jag ändå kommer vara mest innan sommaren kommer för då blire baksidan igen :rolleyes: Grillat nästan varje dag & allt vad sommaren innebär!

Nu ska jag fortsätta med mitt kost & tränings schema! Sen är det sängen som gäller!!! Å FÖRE 00... helst! ;)

HEPP!

//L

Rakt in i hjärtat!

2010-03-12 @ 23:40:19
Jag fick häromdagen veta av en slump utav en person XXX att en annan person X hade sagt något om mig. Jag har alltid trott att X har mer eller mindre avskytt mig. Minst sagt, vi har inte direkt dragit jämt & X har aldrig visat tendens att denna överhuvudtaget bryr sig eller gillar mig what so ever.

Så dessa ord kom som en chock, jag blev stum!
De gick raka vägen in i hjärtat på mig & ända sen den här dagen så har jag burit dessa ord med mig. I hjärtat & i huvudet!

Han fick mig att bli mera klarsynt än någonsin, han gav mig den kraft jag sökt efter, undrat om den fanns & behövde. Han gav mig kraften att fortsätta orka i genom det svåra jag just nu går igenom.
Han fick mig att se på mig själv i ett nytt ljus, tro på mig själv!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta..

MEN! Nu börjar jag hitta mig själv igen, jag ska ta mig igenom detta, jag kommer att klara mig!

Hans ord var: "Hon är starkare än alla er syskon tillsammans! Hon är en stark person, mycket starkare än hon vet om själv. Hon visar en sårbarhet utåt, men hon är en stark person. Hon kommer att ta sig igenom det här, hon kommer att klara sig!"

Den kvällen grät jag... men det var inte tårar av smärta eller sorg utan nånting helt annat!

Jag vet inte om han någonsin kommer att läsa det här... Men om han mot alla odds :rolleyes: skulle göra det så vill jag säga till han:

Du räddade mig, du fick mig att vakna.
Du lärde mig hur jag skulle använda livets verktyg jag hade, men inte visste hur man gjorde.
Du gjorde mig starkare än någonsin!
För dig kanske inte orden betyder så mycket, men för mig, mera än du anar & förstår!
Jag kommer alltid så länge jag lever att bära dessa ord med mig. I mitt hjärta!
Jag kommer alltid vara dig evigt tacksam!
Från djupet av mitt hjärta...


//L


Skyddat blogginnehåll!

2010-03-09 @ 10:28:19
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Lite smått & gott!

2010-03-08 @ 22:14:34
De senaste 2-3 veckorna har det hänt en hel del. Både bra & dåligt! En del lycka en del sorg! Gårdagens kväll & natt däremot var ingen höjdare precis. Åkte på matförgiftning med största sannolikhet. Hade alla symtom & tiden passade in.. :( Fy så dåligt jag mådde! Hela natten förstörd. Från att det började vid 23 tiden till det att jag äntligen, ja ÄNTLIGEN, spydde vid 5 tiden.

En gång that's it! Men det var nog precis vad kroppen behövde också för efter det kunde jag somna en stund i alla fall. Jag som har värsta tänkbara kräkfobin tyckte det var skönt att äntligen få upp skiten efter att ha legat som i en dvala från det att jag gick & lade mig vid 23 fram till 5 på morgonen.

Så idag har jag inte gjort många knop, läst mesta dels.

Sötaste lilla Ludvig Tudegård, nyblivna 6år, kom hit & stannade hela dagen :). Lovisa var överlycklig för att uttrycka det milt. Hon påminde snarare om en duracellkanin på speed :rolleyes:. But, but hon var happy som tusan! Hon har saknat sina kusiner, farbror, faster & alla de andra nu när det varit i fjällen en vecka!

Barna vara ute en kort stund, kom in & fick varm choklad av snälla Tant Linda :rolleyes:. Sen ville de naturligtvis spela tvspel.. det hade jag redan förstått från första början hihi. Sen lekte de med annat, badade & sen åt de lite. Sen spelade lite till innan det var dags för lilla L att knalla hem för innebandy träningen. :)

En lyckad dag för barnen & en lugn dag för mig som var behövlig för min återhämtning.

Onsdag ska jag & FinaFia se sista filmen av Stieg Larsson, Luftslottet som sprängdes. Mys faktorn är hög! :thumbup:
Lördag är det kalas för Ludvig på busfabriken. På kvällen är jag & Mini ensamma hemma så fadern hennes ska ut på lite roligheter. Middag, hockey, utgång! En lyckad kväll skulle jag tro.

Mini & jag ska nog mysa som bara den här hemma. Grillade revbensspjäll, läsk & film. Nått hon älskar å så lite tvspelande!
Nästa vecka är det ortopeden med Mini, hennes hälsenor ska kollas om det är så att de är för korta. Hon går lite väl mycket på tå & eftersom mina 2 yngsta syskon är opererade för det så var en koll ganska skönt att få!

Nu ska jag mojja lite innan det är dags för kudden! Min älskade underbara tempurkudde! Den har jag med mig överallt om jag ska sova borta. Kan inte leva utan denna underbara kudde! Den absolut ultimata, för dig med nackproblem till exempel!

TJIPP!

//L

Morgondagen är fylld med äventyr!

2010-03-05 @ 23:52:32
Imorgon ska vi ut & fixa lite ärenden bland annat. Sen tar vi huvudbibblan med Flisan, det älskar hon! Sen kan vi läsa sagor hon & jag, mysigt värre :).
Lite lek i snön kommer det bli också!

Sen tror jag vi tar oss en mycket god lördagsfestmåltid. Plankstek med oxfilé, namnam.

Sitter mitt i natta & gör kost & tränings schema igen :rolleyes:. Måste verkligen komma igång igen, har varit så slapp, motivationslös & så oregelbundet. Men igår var ett mycket bra pass & jag var supernöjd!

Min vän T går igenom något svårt & tungt nu... idag fick hon ett dödsbesked ;(. Jag kände denna person också.. så en & annan tår har allt trillat ner för mina kinder idag. Känns lite overkligt att h*n är borta för alltid..

Men nu är det sängen som gäller, BIG TIME! Vad är det för fasoner att vara uppe så här sent? Haha!

God natt min skatt!

HEPP!

//L

Gode gud...! Skyddat blogginnehåll!

2010-03-01 @ 11:49:26
Åh gode gud...!

Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

RSS 2.0