Dumpanna eller idiot?

2009-09-30 @ 11:59:02
Ja det är frågan det! Dumpanna eller idiot..! Om man försöker att packa med en 3½åring i hasorna.. vad kan man säga om det? :rolleyes: Katastrof!!! säger Lovisa, hon som inte ens vet vad det beytder... jag skrattar så jag tror jag smäller av!

-Mamma! Är det katastrof eller?
-Mmm *skrattar*
-Mamma! Är jag katastrof? Jag vill vara katastrof...!
-My god! :rolleyes:

Nog fasen är hon katastrof alltid! Vägrar blöja, vägrar sova, vägrar göra som jag säger, vägrar ta mig tusan precis allting!

Det nya för stunden är: Inte-ha-blöja-när-jag-ska-sova-för-natten!
Okeej! Det är väl bra att hon vill sluta med blöja, men då måste hon ju sluta dricka en massa på kvällen & det är hon inte såå villig att göra. Hon har nämligen fått smak på varm mjölk!

Hon får en flaska välling & en flaska med varm mjölk & inte mera. Men hon förstår inte att hon blir kissnödig under natten.. Så det är vilda protester på kvällen. Nåväl... det ger sig väl...

Jag har hört att 3 årstrotsen kan sitta i upp till 1-1½ år :O:O:O
Jesus då tar jag livet av mig! Eller näää HON tar livet av mig! ;)

Nu är det lunchdags, mera packande & en halv tupplur på det. Fint fint!

Mors!

//L

Time to go to sleep...!

2009-09-29 @ 22:49:30
Jag har hittills inte lyckats somna tidigare än klockan 12pm.. Jag gör nu ett ytterligare försök till att somna före detta magiska klockslag ;).

Imorgon bär det av till Motala & mys med lillasyster ett par dagar. I morgon ska vi se en rysare har vi bestämt.. eller jag har bestämt! :rolleyes:

Men nu var det ju det där med att sova då...

Jag går & lägger mig & väntar in John Blund... Om jag känner honom rätt så kommer han inte i tid i alla fall...:S
Men hoppas kan man ju alltid göra :).

God natt då... eller nått... eller inte... :rolleyes:

//L

Nu är hösten verkligen här!

2009-09-29 @ 10:08:39
Nu är hösten här... & det märktes i morse, 8.3 grader ute :O. Min kropp hade fått en chock, en köld chock ;). Men jag gillar hösten till skillnad från många andra som tyvärr kan drabbas av höstdepparsjukan! Jajamensan!

Men min oootroligt smarta (& singel) kusin har en smart lösning på den sjukan. Ljusterapilampa! Oh yes! Den har jag provat, man blir blind...! I början i alla fall... som att titta rakt in i solen. Men man blir pigg som attans & glad. Man luras till att det är sommar & sol, sen går man ut & fryser arslet av sig. Bra kombination det där... ;)

Idag ska jag vara hundvakt åt yrvädret Chippen! Ni vet hunden som är kär i mig..:rolleyes: Åh jaa han vill pussas & kramas & kanske jucka lite på mitt högra ben. Men jag tror inte han vet hur man gör nu när han har fått saker & ting avklippta eller hur det nu går till.

Men om man gör en pistol av handen & säger pang, så lägger sig doggen ner & spelar död! *skrattar* Skitkul, jag skrattar mig fördärvad varje gång...

Men nu jäklar måste jag klä mig, lillasyster är på ingång...!


Tjoooheeej på diiiiiig!!!

//L

Sova i tid?

2009-09-28 @ 23:05:30
Jag kanske skulle prova på det där med att sova på lite mera normala tider & inte klockan 1 om natta. Kanske är det därför jag är så trött på morgonen? :rolleyes: Eller beror det på nått annat? För lite kaffe kanske?

Nåväl... Jag ska nu göra ett seriöst försök att somna INNAN 00... försöka sa jag!!!

Så nu blir det till at hoppla ut till badrummet & ta en svängom med tandborsten, sen bums i säng!

Så god natt allesammans!

//L

Födelsedagskalas!

2009-09-27 @ 23:33:26
Grattis finaste Mia på din födelsedag!

Lovisa med sina päron har varit & firat faster Mia idag. Hon tyckte det var jätteskojigt. Massor med barn, doggen Chippen & äldsta kusinen Sebban.

God kyckliggryta fick vi med & efterrätten var minst lika god den.

Väl hemma röjde jag upp efter Lovisas framfart tillsammans med sin far.. :rolleyes:
Efter det blev det träning! Ojojoj vad det var underbart skönt... Jag älskar att träna, så skönt att ha kommit igång igen. Nu verkar jag hittat det program jag vill köra. Och jag har till & med fått rutin på övningarna med. Utan att missa nån... I början glömde jag nån enstaka övning eller missade stretcha nån kroppsdel som sen i sin tur kom & bet mig i röven dagen efter ;).

Men nu är det sängen som gäller! Lovisa ska vara på dagis klockan 8 som vanligt & jag har gått & blivit morgontrött & men förbaskat kvällspigg... vet inte hur det gick till... men men...

Natti!

//L

På löpsedeln: Fru slog ihjäl make. Orsak: Han kom hem...!

2009-09-26 @ 23:24:58
Jag kan inte minnas när jag var så här arg som jag har varit i stort sätt hela dagen... Jag har både kokat av ilska & varit på vippen att explodera. :mad:

Anledningen till detta är parasiten även kallad min man!

Han skulle på firmafest i går, tyckte jag var skojigt för han. Jag ångrade mig klockan 2.30 i natt. Hem kom fanskapet mer än pissfull. Tände upp i heeeela lägenheten inklusive taklampan i sovrummet. Observera!!! I det sovrum som jag SOV i!!! :mad: Sov var rätta ordet... för någon mera sömn blev det inte för mig. Han förde ett satans liv om absolut ingenting, vill vara social. Men blev sur när jag inte ville vara social alls mitt i natten & blivit väckt. :O

Jag trodde jag skulle flippa fullständigt när han sa att han skulle gå in till Lovisa & prata med henne i stället. Då hotade jag honom till livet. :mad:

Sen så börjde det... han mådde dåååååligt... NO SHIT SHERLOCK!!! Har han hällt i sig all jävla tänkbar sprit som finns så är det ju knappast nån åh-fan-mår-man-dåligt-av-för-mycket-alkohol. Det skulle stönas, HÖGT, det suckades, det kastades av & an i sängen så jag trodde vi lekte hela havet stormar, oja sig, aja sig osv osv.

Sen har vi sist men inte minst jag-mår-så-ill-jag-måste-spy. Fine! Nemas problemas!! Alla har vi väl druckit för mycket nån gång i bland. Men tyvärr så stannade det inte där. Åh nej, nej, nej då. När parasiten ska spy måste han spy så hela Tallboda hör & givetvis med öppen dörr också. :mad: :mad: :mad:

Som om det inte var nog så fick jag ingen sömn från 2.30 & --> & klockan 6 fick jag torka upp hans vidriga spyor på muggen! Då exploderade jag!!!! På väggar, toa, badkar... Lovisa vaknade 6.30 oh joy!

Nu hade jag garanterat planerat mord...!
Men lägligt nog så fick fanskapet migrän till råga på allt. Och vi snackar århundradets värsta, värsta anfall på länge. Så han slapp utskällning tills vidare samt att jag fick vänta med att banka skiten ur han.

Så heela dagen har han legat, först nu i kväll var han uppe en stund & åt lite & drack en kopp te. Med en ågren som hette: DÄR-FICK-DU-DIN-DUMMA-JÄVEL!!!!

Men då hade min ilska lagt sig & jag var inte så arg längre. Men han fick allt veta att han levde & straffet för hur han hade betett sig ordnade han ju så bra själv. :)
Det lär dröja ett bra tag nu innan han gör om en sån sak igen... & om han då spyr ner muggen igen eller nån annanstans så looovar jag dyrt & heligt att då kommer jag verkligen gå lös på honom.

Antagligen hade jag gjort det idag om det inte hade varit för att han fick migrän tillsammans med bakfyllan...

Men nu ska jag krypa ner i min sänga & soooooooooooova!!!!!!!!!!!!!!!!

Natti natti!

//L

Lite fredagsmys...

2009-09-25 @ 23:30:28
Idag har vi haft mys hela dagen & kvällen jag & Lovisa. Hon fick köpa sitt eget godis & så valde hon en Tom&Jerry tidning också. Hon var så lycklig så! :) Hon skuttade runt i affären trallandes :världens bästa mamma! Underbart att få höra från ens dotter.

Sen har hon fastnat för spelet My little pony här på nätet. Man kan spela, göra tårtor & dekrorera dem, måla i en massa olika målarböcker osv... Totalt insnöad på det är hon :).

Men dagen har varit mysig i alla fall. Vi gottade oss med pizza, som jag inte har ätit på evigheter så det var riktigt gott måste jag säga. Men nu när jag har börjat att träna igen så har jag bara lov att synda en dag i veckan. Och den syndardagen blev idag :P.

I morgon ska vi till skäggetorps centrum för att hälsa på mumintrollet som ska vara där mellan 11-16. Något som hon har pratat om nu i snart en veckas tid sen hon såg en bild på dem & jag berättade att de skulle komma imorgon lördag.

För övrigt så bjuder nog inte helgen på nått särskilt... bara en vanlig helg. Tar den som den kommer...!

Men nu ska jag krypa ner i sängen med min SOLO & gotta mig i min ensamhet :).

//L

Miniterroristen...!

2009-09-25 @ 10:58:29
Miniterroristen & jag ska ha underbart fredagsmys. :) Bara hon & jag hemma ikväll :thumbup: Vi ska äta godis & titta på film med tända ljus. Hon ska få somna i soffan har jag lovat.

Hon har bestämt följande: Köpa godis, köpa färdig grillad kyckling, spela My little pony på datorn, äta godis, äta mera godis, kanske äta lite mat, se film, sen kanske hon är trött. :rolleyes:

Sådär ja då var hennes dag planerad in i minsta detalj & klar! Vad ska ni göra? ;)
Hon är söt min lilla miniterrorist :rolleyes:...

Jag anar oråd ifrån vardagsrummet... jag hör oroväckande ljud där ifrån... :S. Vad gör den lilla terroristen?

Okeej... hon stod & såg ut som om ingenting hade hänt.. Hennes kommentar: Mamma jag har inte gjort nått..! Och då hade jag inte sagt något.. :rolleyes: Vad är hon skyldig till då? Det upptäcker jag nog snart...!

Nu hör jag vad hon gör...! Mina glasstenar!!!! TERRORIST!!!!

GAAAAAH!!!!

*Springer in till vardagsrummet*

//L

Finkeluriga mig!

2009-09-24 @ 22:46:37
Här sitter jag & finkelurar lite granna så här på kvällskvisten! ;)

Trevligt, trevligt må jag säga.. annars då? Nada! Miniterroristen har varit minst sagt en PAIN IN THE ASS all fucking day long!!! :mad: Okeej, 3 årstrots, jobbig men rena rama barnleken. 3½års trots... Bin laden skit ner dig! Jag ska skicka L till er så ska ni se att inom 10 minuter, MAX, så kommer ni ha ändrat åsikt om honom. Den nya skräckinjagande terroristen heter Lovisa Tudegård!

Men hon är sååå söööt i alla fall & hennes mamma, hon som snart inget hår har kvar, hon ääälskar henne gränslöst mycket & villkorslöst! Hon är mitt hjärta, mitt allt, min solstråle. But still... TERRORIST!!!! :rolleyes:

Den enda som tycks tycka 3½ års trotsen är rolig är hon själv & inte fan vet hon vad det är heller.

Idag så hon så här: Mamma jag bara tjatar & tjatar & tjatar & tjatar... då får du hål i huvudet mamma. Visst mamma?!?
No shit Sherlock!
-Mamma jag lyssnar inte med mina öron för jag har inga...!
Jeeeesus!!! Vart får de allt i från? Okeej en del av allt kom från mig det medger jag. Jag har sagt idag vid flera tillfällen att hon tjatar hål i skallen på mig... men resten? Kom det från mig med? :rolleyes:
Finns en viss risk för att det är så... Men vem kan hålla sig för skratt när de kläcker ur sig saker när man minst anar det? Inte jag... jag är oduglig på att hålla mig för skratt... Och giiivetvis gäller det ju alltid när hon gör eller säger nått hon INTE FÅR!

Som till exempel: Häromdagen sa hon på vägen ner till sin farbror i blåsten: Mamma jävla blåst va? Öhm... först tolkade jag det hela som om hon kallade sin mamma blåst, sen slog mig ordet jävlar & jag min dumpanna börjar asgarva. Skitbra verkligen!

Vad för signaler sänder jag mitt barn? :rolleyes:

Imorgon ska jag jobba på att samla bra-mamma-poäng. Och senare på kvällen när terroristen sover ska jag kamma hem några vuxenpoäng genom att ta mig ett glas rödvin framför tvn. Eller så skiter jag i rödvinet & låtsas vara vuxen... eller nått. Blir bra...

Nu: Tjolahopp in i badrummet!
Senare: Tjolahopp ner i bingen!
Mycket senare: Zzzzzzzzzz...

//L


En fantastisk underbar dag!

2009-09-23 @ 22:57:42
Helt underbart fantastisk har denna dag varit. Varför? Egentligen inget särskilt men jag har alltid älskat de små sakerna, de små detaljerna.

Jag har idag varit på utbildning, smörgåsskola & det var grymt roligt! 3 timmar gick snabbt som attans. Men som sagt jag älskade denna utbildning, jag gillar sånt här :).

Jag ser fram emot baristautblidningen härnäst :D.

Sen har jag ÄNTLIGEN kommit igång med träningen igen & kostvanorna har ändrats för min del. Idag var första träningspasset & det kändes såååå helt jäkla underbart skööööönt! Men jag kommer förmodligen ha en grym träningsvärk kommande dagar :rolleyes: Men det är det värt!!!

Lovisa har inte glömt bort att Mumintrollet kommer till Skäggetorp Centrum på lördag så jag har lovat henne att vi ska åka dit & hälsa på dem. Mammas lilla stora flicka...

Idag fick jag försöka att hålla mig för skratt... Hon har börjat att leka mycket för sig själv vilket är bra, en del av utvecklingen. I & med det så har hon även börjat att stöka ner sitt rum rejält emellanåt. Jag försöker att lära henne nu att hon måste städa upp efter sig. Jag hjälper självklart till men förutsatt att HON börjar. Men idag fick jag detta till svar: Men mamma det är fööööör mycket. Du måste hjälpa mig att städa!

No shit Sherlock! :rolleyes: Barn är smarta! FÖR smarta!

Imorgon väntar nästa träningspass...!

Men nu ska jag förbereda lite inför imorgon..

//L

En välbehövlig storhandling!

2009-09-22 @ 23:12:38
Idag har jag storhandlat, det behövdes. Jag har hållt på & rensat ut ur kyl & frys ordentligt så nu ekade nästan där inne ;). Inte nu längre, nu är det fyllt med godsaker! Nyttiga godsaker!!!

Nu ska det tränas & ätas sunt igen! Bara förkylningen vill ge med sig så jag vågar ge mig på att träna. :S Det är ju inte bra att träna när man är sjuk. Kan vara farligt. Så nu längtar jag tills jag kan komma igång med det. Men tills dess får det bli raska långa promenader istället.

Imorgon blir det en blåsig cykeltur till S för samtal. Nu ska det bestämmas när jag ska göra denna traumabearbetning. Nu eller senare? Från början var jag helt säker på att detta VILL jag göra. Jag sa sist jag var där att vi kör! Det blir minst lika jobbigt nu som om vi skulle välja att ta det i januari istället till exempel. Så varför inte börja direkt tyckte jag.

Men det kan ju bli så att DE avgör om jag är i stånd att klara av detta psykiskt ockå så jag kanske inte får bestämma helt själv i alla fall. För detta är verkligen tufft & oerhört svårt & smärtsamt.

Jag har funderat mycket i helgen på det... och plötsligt insåg jag att jag inte alls var så säker på att jag ville göra det här nu. Jag var/är skräckslagen vid blotta tanken på det. Jag vet inom mig att jag MÅSTE göra det här för min egen skull & för att det gynnar mig i slutändan. Att på lång sikt så kommer jag må bättre.

Men bara tänka tanken på att behöva återuppleva allt smärtsamt om & om & om igen in i minsta detalj skrämmer verkligen skiten ur mig!!! Jag är inte särskilt rädd eller direkt lättskrämd så men DETTA gör mig vettskrämd & skräckslagen på samma gång!

Imorgon får jag ju lite mera information om hur det går till. Kanske kan det lugna mig lite...

Med tanke på hur jag hör hur det blåser ute så... är det inte värst upphetsande att behöva cykla in till stan imorgon :S. Det finns andra saker som är betydligt mera upphetsande än det... :rolleyes:

Men nu inte till drömmarnas land, alltså sängen!

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-09-22 @ 09:03:51
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Hur är det möjligt?

2009-09-21 @ 22:41:47
Dagen i sig har gått bra idag. Den har knatat sig framåt & jag har hunnit med att tvätta, städa, laga mat, diska & stryka tvätt.

Men hur är det möjligt att ha ont med så hög morfindos som jag har idag??? Borde jag inte vara ganska smärtlindrad nu? Eller inte.. Men det ger sig väl antar jag! Jag litar på mina 2 läkare, jag har haft turen att fått de bästa läkarna när det gäller min skada.

Imorgon ska jag ta tag i kontoret ordentligt & en gång för alla. Jag har sagt det länge nu men nu jäklar ska det bli av. Tror jag i alla fall... jag kan väl åtminstonde få tro så :rolleyes:.
Jag ska i alla fall göra ett försök.. Men bara för att jag säger det så får jag väl en skitnatt & är astrött imorgon & orkar inte ens tänka tanken kontor överhuvudtaget. Så typiskt!

Men nu ska jag förbereda lite inför imorgon..

Sen är det upp klockan 7 som vanligt som gäller. Och jag är ju så hejdlöst pigg vid den tiden. Gärna innan första kaffe också. Vart tog mitt morgonpigga jag vägen??? Hmmm.... ska leta efter henne, den där pigga jäkeln...!! :)

//L

Oh joy...!

2009-09-21 @ 13:09:53
Dagens besök på smärtenheten resulterade i att jag fick maxdos på morfinet! Nice, då är vi lagligt höga hela dagarna i enda nu då.. :S.
Jag hade önskat en extra tablett mitt på dagen, men i stället fick jag maxdos & vara kvar på 2 tabletter om dagen som vanligt. Kan ju bli spännande att se hur jag blir nu.. :rolleyes: Med tanke på hur lättpåverkad jag är av mediciner så... kan detta bli kul!

Jag får ju hysteriska skrattattacker i tid & i otid på morfinet.. i varje fall när dosen höjs & jag inte är van vid den så brukar jag bli sån. Ganska skojigt... för andra...!

Summan av kardemumman: maybe a little bit fucked up?!?

Oh joy....! We lööööve morfin, oh yes! *det dryper ironi om det hela*

Men hur som haver... om detta gör mig någolunda smärtfri så kan jag stå ut med att vara hög på morfin :rolleyes: Jag menar nått roligt ska jag väl få ha än bara ont? Jupp det tycker jag allt!

Men nu måste jag finkelura på vad jag ska ha till middag idag..

Mors på er så länge!

//L

Så kom snuvan också... bah!

2009-09-20 @ 22:30:21
Så blev man snorig på köpte också! :thumbdown:. Jag trodde faktiskt att förkylningen var på väg att ge med sig. Men icke! Jag får nog allt dras med den ett tag till :(.

Imorgon bär det av till smärtenheten igen för uppföljning.. spännande! Eller nja så spännande är det väl kanske inte precis men ett måste snarare. :)

Om vädret tillåter så far jag ner till stugan i helgen... Och efter den helgen far jag nog till lillasyster i Motala ett par dagar. :)
Jag undrar hur hon & S har haft det på spa resan till Polen? Förmodligen har de säääkert haft det hur gött som helst. Men skulle jag vara avis på det? Näää... inte jag inte... *jag ljuger såååå bra*

Men nu ska jag inta ryggläge...! Filosofera lite innan jag ska sova!

God natt allesammans!

Som om jag skulle somna före 00... BAH!

//L

Mitt i natten...

2009-09-19 @ 23:45:31
Klockan är mitt i natta & ändå är jag vaken när jag borde sova. :rolleyes: Men jag jobbar på det, eller eh.. ja jo jag tänker att jag ska sova. Jaa då det gör jag minsann *smart*.

Det blir segt imorgon att gå upp om jag inte sover snart.. Fast det är toppchans på att Lovisa sover länge i morgon. Men hon har blåst mig förut så... :rolleyes:

Men så varför sover jag inte då? Kan det bero på det sena kaffe/te drickandet kanske? Eller nått.. eller inte... då kanske det där kaffetedrickandet påverkar min ohyggligt minimala kissblåsa också?!? Kan vara så.. men det är inte säkert. Jag kan ju ha en liiiiten kissblåsa också.

Okeej!

1. Inget mera sent drickande av kaffe/te
2. Kateter efter att ha intagit liggläge i sängen
3. Införskaffa kateter först
4. Hitta nån som sätter dit den..
5. Skita i alltsammans & helt enkelt sluta dricka kaffe/te efter 19!

Nu: Kissa... vad annars? :rolleyes:
Senare: Slå den som snarkar...
Mycket senare: Kissa igen!
Senare än senast: SOVA FÖR I HELVETE!!!!

Äh gå & lägg er!
Glöm inte att kissa...!
//L

Förkylningen blir värre..

2009-09-18 @ 10:41:05
Fasen!!! :( Min förkylning blir bara värre & värre. Jag som hade hoppats på att den skulle ge med sig som den brukar. Bara vara nån dag eller 2. Men uppenbarligen inte! :thumbdown:

Den är här för att stanna ett tag...! Okeej, så länge jag slipper feber & halsfluss kan jag nog stå ut med lite förkylning. Men hostan oroar mig liite. :S Det brukar innebära att jag kommer få problem med andningen.

Jaja jag ska inte måla fan på väggen nu.

Idag bär det av till landet, gud vad det ska bli skööönt. Skööönt att komma bort från stan ett par dagar, skööönt att få rensa skallen. Skööönt att bara vara!

Helt enkel ladda batterierna! :)

Vädret ska bli fint hela helgen & det är ett stort plus!

Dags att packa lite & ät frukost!

//L

Sjuk...

2009-09-17 @ 22:57:57
Usch, nu har jag åkt på en fökylning. :( Jag som klarat mig så länge ifrån detta. Som vanligt så sätter det sig på luftrören & gör det svårt för mig att andas. Blir det sämre så blir det sjukan som sist då det var så här. Då fick jag andas i en maskin & sen fick jag ta 10 kortison tabletter i ett svep eftersom jag var så dålig.

Hoppas nu på att jag ska bli bra snabbt som jag brukar bli :). Oftast brukar jag sällan vara sjuk särskilt länge. 1-2 dar kanske sen är jag grön igen! :D

Imorgon åker jag till stugan. Ska bli skönt, jag behöver få lite distans till saker & ting. Och stugan är det bästa stället för det. Det jag går igenom just nu är så ofattbart svårt & jobbigt ;(. Det jag känner & inte känner gör att jag får svåra ångestattacker emellanåt.

Men jag ska börja med traumabearbetning & det ska bli bra. :)

Men nu ska jag krypa ner i sängen... Läsa lite, lösa korsord! ;)

//L

...

2009-09-15 @ 22:25:13
.... trött ikväll. Och ont i halsen :S. Bådar inte gott, det var evigheter sen jag var sjuk. Och nu kommer alla höstförkylningar, influensor & gud vet vad mera. Inte tala om all skit Lovisa drar med sig hem. :rolleyes:

Japp bara att knarka panodil, nässpray & te i fall den olyckan är framme. Jag har hört att whiskey & honung ska vara bra... :rolleyes: Testa??? Tål att fundera på till morgondagen! Kan bli en rolig onsdag minsann! Allt kommer vara så hejdlöst roligt om man får kurera sig med lite whiskey & honung liksom.

Borde finnas på apoteket. Receptfritt dessutom men med högkostnadsskydd dock! Mycket bra. :thumbup: *smart*

Lovisa är ju rolig också... & smart enligt henne!
Hon sitter i mitt knä & spelar lite tvspel med sin gamla mamma. Tycker mor & dotter om. Jajamen! Mamma spelar & svär. Dotter tittar på & suger upp allt jag säger som en svamp. Imorgon ska jag jobba på att samla bra-mamma-poäng.

Hur som haver.. rätt som det är så fiser ungen som en hel karl! :O Hon asgarvar, jag säger att det är inte roligt & man gör inte så. Det är ju liksom inte trevligt.

Samtal mellan mor & dotter. L - Lovisa m - mamma

L: men det är roligt mamma!
M: Nej! Det räcker med pappa som fiser så täcket fastnar i taket. Han fiser sånna illaluktande gröna giftiga fisar.
L: Men mamma, min luktar gott & jag fiser rosa!
:rolleyes:

Skulle jag skratta eller gråta? Jisses! Vart får det allt i från???

Jag längtar tills en gammal galen klasskompis & jag ska ses efter 100 år! Lilla Lotta-Potta! :) Så kul att ha kontakt med henne igen.  Det är sådana småsaker som gör mig glad & lycklig!

Det är det jag alltid har sagt det är småsakerna & detaljerna som gör det!

Men nu ska jag ta mina detaljer & lägga mig i min grymt skööna säng & hångla lite med kudden min. ;)

//L

vad har jag gjort hittills idag...?

2009-09-15 @ 12:51:20
.... absolut ingenting vettigt eller nyttigt heller för den delen. :rolleyes:
Tränat har jag inte gjort på evigheter.. :S. Varje gång jag ska starta så kommer nått emellan eller så ockuperar lillasyster gymmet här hemma genom att bosätta sig där. Med sig själv, min systerson & min systerdotter. Mycket bra tycker hon! :thumbup: för henne. :thumbdown: för mig som aldrig kommer till skott att börja träna igen.

Ge f****n i mitt gym! Jag måste träna, MÅSTE!

Så på söndag har jag tänkt starta igen efter uppehållet. Kosten skall återigen läggas om & träningspassen ska skräddarsys för mig! Lovely! Längtar. Efter. Godis. Jag kommer nog klara det...! Jag har absoluuut inga som helst galna cravings runt mensveckan. Inte alls. Om ni frågar mig. Och det gör ni väl? :rolleyes: Min man har aaaldrig suttit & åkt runt halva Linköping bara för att tillfredsställa sin frus galna cravings. Nej nej, inte han inte. :rolleyes: Eller hur var det nu? Hmm...

Annars då? Jo men visst serru här hoppar inga halta löss inte. Möjligtvis att en & annan kanske är lite enbent, men det är väl inte samma sak som att vara halt?

Okeej! Syrebrist till hjärnan idag? Skillnaden från andra dagar är...? *tänker* Näää jag kommer inte på några.

Skit samma!
Skaffa ett liv!
Okeej jag gör det nu då!

//L

Måndag igen...

2009-09-14 @ 09:39:55
Så var det måndag igen då :). Måndagar är bra. Måndagar betyder CSI. I like :).
Så kommer Jenny & Enya hit & ska stanna ett par dagar. Ska ta hand om dem båda nu när hon inte mår så bra. Det är min plikt som storasyster att ta hand om mina syskon. Framför allt när de inte mår bra! Man har ju ett visst ansvar som storasyster ;).

Lovisa var glad i morse, något seg ur sängen som vanligt :rolleyes:, men glad. Hon skulle ha pippiflätor som hon kallar dem. Set cyklade hon på riktigt bra till dagis. Ska hämta henne nu klockan 11... Då blir hon glad att Jenny & Enya är här.


Min lilla prinsessa :)

*skrattar* Enya Benya.

Så hennes mamma gööör! Enya sötis :D

Hihihi lilla "BallaBin" Albin, mosters älskade lilla prins. Med de sötaste dumboöron som finns :love:

Haha Alban! Mosters lilla köttbulle! ;)

Min vackra blomma... min växter blommar för fullt. Älskar denna blomma.

Min stolthet! Min vackra orkidée.. :)

*Nöjd* *Mallig* :rolleyes:

Japp jag har gjort smörgåstårta.. men det var ett tag sen.. Men den blev fin. *nöjd*

Kanske att man skulle äta lite frukost nu? :tired:

Nu: Äta innan jag svälter ihjäl.
Senare: Det som faller mig in. *Impulsiv*

//L

Dop & Gröna Lund!

2009-09-13 @ 23:17:55
Idag var det Enyas dop. :) Jag blev gudmor :thumbup:. Min lilla prinsessa, min lilla ögonsten var så söööt & moster var så stolt.

Alla mina syskonbara var sååå söta, fina & stiliga! :D

********************************************************************************************

Gröna Lund i går var en riktig 10 poängare om vi frågar Lovisa. Hon var så uppspelt att den ungen kunde inte sitta still i 10 sekunder ens. Kvällen innan var hon så förväntansfull att hon hade svårt att sova :). Ojojoj vad hon åkte karuseller! Tyvärr var det många hon INTE fick åka på grund av att hon var tvungen att vara 120cm vilket hon då inte är. Men hon åkte lilla uppskjutet bland annat.

En av höjdpunkterna vara att få träffa sina idoler Mora Träsk! ;) Åååhh så lycklig hon var ;P. Så fick hon en autograf med ;).

Man hade ju kunnat tro att hon skulle slockna som en klubbad säl på bussresan hem, men icke då! :O Här höll vi i gång till max.. Fick ungen E nån gång under dagen??? My god hur orkade hon??? Men väl hemma vid 21 tiden & i sängen hennes tog det fasiken inte mer än 2 sekunder förrän hon sten sov. Trött??? No shit SHerlock!!

Här kommer lite blandade bilder...


Finaste lilla Enya straxt innan dopet!


Enyas päron & prällen så klart!


Spelevinken Enkido med kusin Lovisas prinsesskrona!


Liten Enya väga mycket för mosters arm ;)

Men nu är god natt min skatt!

//L

En heldag på Gröna Lund!

2009-09-12 @ 22:30:36
Det har varit en rolig dag på Gröna Lunda idag med Lovisa. Med var även hennes farmor & farfar, Farbror Janne & faster Fia med syskonparet Ludde & Cornelia, samt faster Mia & farbror Håkan.

Lovisa åkte många karuseller & älskade Gröna Lund :) Så hennes dag var gjord kan man minst säga. Med tanke på att hon hade varit vaken sen klockan 6 så var hon vaken på bussresan dit & heeela vägen hem också!! :O

Men det tog inte många sekunder innan hon somnade sen när jag hade nattat henne. :)

Men nu lutar det åt att även jag ska  krypa ner om en liten stund.

Imorgon är det dop i Motala! :)

//L

Oh happy day!

2009-09-10 @ 10:30:56
Yes! Idag är det säsongs premiär för Criminal Minds på kanal 5! :) :thumbup:

Så klockan 21 är jag väldigt busy ;). Har inte tid, vill inte, kan inte, får inte ;).

Vad händer mera idag då? Hmm... kanske att man skulle fixa inför vintern på baksidan & även framsidan. Det börjar bli dags snart för att plocka undan utemöblerna. Trist att det blev en kort sommar :thumbdown:.

Men nu ska jag inte sitta här mera... på en stund i alla fall :rolleyes:.

Har lite annat att göra..

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-09-09 @ 22:32:04
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Lovisa hos mormor...

2009-09-08 @ 22:47:26

Lovisa sover hos mormor inatt. Mamma ville ha henne så hon fick åka dit idag. Jag saknar henne sååå mycket just nu ;(.
Hon har tjatat heeela långa dagen om att det är lördag & att hon ska sova hos mormor & äta godis. :rolleyes:
Hon VET att det inte var lördag idag för på lördag ska vi till Stockholm med Stipendiefonden (pressgrannar AB) & Gröna Lund. Jag tror nog att hon sa att det var lördag bara för att se om hon kunde få godis ;). Och visst gick det hem... hos mormor :rolleyes:.

Barn...

Tidigare idag när jag var & hämtade henne på dagis så sa jag till henne att säga hejdå till fröknarna & säga att de ses på torsdag igen. hon sa: Hejdå, trevlig helg! :rolleyes: *skrattar*

Imorgon är det KBT som gäller... & en fika med en vän.. :)

Men nu är det bingen som gäller!

*springer dit*

Natti natti!

//L


Måndag morgon..

2009-09-07 @ 07:24:32
Imorse gick vi upp 06.00 :O Jisses när jag gick JAG upp sååå tidigt? Jaja nu sitter jag här hemma hos mamma & dricker kaffe som en galning så jag inte somnar. ;)

Ska fixa lite idag så därför är jag hos mamma. Åkte hit innan S började jobba klockan 7.

Denna vecka är fullspäckad. Möten till höger & vänster, fika med 2 vänner, KBT & dop på söndag.

På lördag åker vi till Stockholm & gröna lund med Stipendiefonden på corren. Vi betalar endast 100 kr för inträde, åkband, mat & bussresan dit & hem. Det ni!!! Det ska bli riktigt spännande att se vad Lovisa ska tycka om det. En massa karuseller & skojiga saker. Jösses hon kommer att behöva koppel på sig för att jag inte ska tappa bort henne.

Men nu måste jag dricka mera kaffe :rolleyes:

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-09-04 @ 15:23:51
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Isbit var det ja!

2009-09-03 @ 10:35:23
Lovisa fick en stor isbit i en plastmugg i går av kusin Ludde. Hyggligt av han! De hade kanske inte råd med glass? ;).

I alla fall så givetvis stoppar hon ner tungan & FASTNAR! Hon får panik & innan jag hinner säga något så har hon slitit sig loss. oj vad det blödde & vad ont det gjorde på henne. Och i mammas hjärta :S.

Kanske hon lärde sig en läxa? Icke! Eftersom hon fick ONT var hon ju tvungen att ha en isbit för det... *suckar*
jajaja... :)

Men nu ska jag bara vara... känner att min kropp av någon anledning har fullt stresspåslag! Varför vet jag inte riktigt, men det kan inte vara bra... :S

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-09-02 @ 23:31:47
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Vad är tid?

2009-09-02 @ 09:51:40
Hur lång tid är 10 år?
Fråga paret som nyligen skilt sig.

Hur lång tid är 3 år?
Fråga en nybakad student.

Hur lång tid är 1 år?
Fråga eleven som måste gå om nian.

Hur lång tid är en månad?
Fråga mamman till en för tidigt född baby.

Hur lång tid är en vecka?
Fråga chefsredaktören på en veckotidning.

Hur lång tid är en timme?
Fråga de förälskade som väntar på att träffas.

Hur lång tid är en minut?
Fråga den om som just missade flyget, tåget eller bussen.

Hur lång tid är en sekund?
Fråga den som överlevt en olycka.

Hur lång tid är en hundradels sekund?
Fråga den som tagit silver i OS.

TIDEN VÄNTAR INTE PÅ NÅGON! VÄRDESÄTT VARJE ÖGONBLICK!!!

//L

Gräääs!!!

2009-09-01 @ 23:01:14
Jag har krattat en massa gräs idag på landet. :thumbup: Och vädret var underbart, lika så var svärmors kalkongryta med potatis! Mums vad det var göttit! :)

En ganska stillsam dag har det varit, jag tog mig till & med en öl tillsammans med svärfar på eftermiddagen på landet i solen. Gott var det med! :D

Imorgon åker jag till Motala igen :rolleyes: Då var det här med siamesisk tvilling, jag & Jenny *skrattar*
Hur länge har vi varit ifrån varandra den här gången? 1 hel dag! :O ;)

Min tedrickarkompis!! Mycket bra, gillar jag!

Ikväll har jag tagit min kvällsmedicin lite tidigare än vanligt för att se om det är den som gör att jag är så trött på morgonen.. kan vara så. Jag är egentligen en morgon människa men sista tiden har jag varit så seg på morgonen & vissa enstaka dagar värre än vanligt. Och jag är INTE gravid så det skulle kunna vara därför, jag är kärnfrisk & mina värden är i sin ordning. Så jag tippar på att jag tar min medicin för panikångesten samt medicinen för armen för sent på kvällen så den hänger i till morgonen därpå.

Återstår att se nu...

Men nu ska jag krypa ner i sängen & slöglo lite på tvn innan jag ska sova!

//L

RSS 2.0