Vätskebrist!

2009-06-30 @ 23:20:46
Idag fick jag vätskebrist. En farlig sådan också.. :S Mådde så dåligt på eftermiddagen så jag klarade inte av att vara uppe. Men efter lite vila & en massa vätska var jag som ny igen :). Med tanke på förra året då jag tuppade av i värmen & hade en allvarlig vätskebrist borde jag lärt mig en läxa & veta bättre.

Uppenbarligen inte.. :rolleyes: Men denna gång behövde jag inte åka till sjukhus & ligga på traumarummet med dropp & hela paketet. Jag drack självmant! ;)

Imorgon ska Flisan till dagis & hennes mamma ska pressa i solen! Eller hur!!! Som om jag skulle kunna ligga & sola mig en hel dag. Det är ju knappast troligt. Jag får myror i baken :).

Idag har vi varit hundvakt åt Chippen (ras är stoppa-i-handväskan-hund) & han ska stanna till imorgon. Han är kär i mig! i miiiiiig!!!! Inte i S som alla andra hundar blir utan i moi! (mycket mallig)

Fan vad mygg jag har inne... det biter mig som satan! Jag blir lite orolig för hur Lovisa ska reagera på myggbett med tanke på hur hon såg ut efter jordlopps betten midsommar. :S

Jag får helt enkelt gå på myggdödar jakt så här sent!

Nu: Döda myggor!
Senare: Sova kanske?
Mycket senare: Definitivt sova!

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-06-30 @ 10:29:02

Skyddat blogginnehåll!

//L


Skyddat blogginnehåll!

2009-06-29 @ 23:38:18
Skyddat blogginnehåll!//L

Skyddat blogginnehåll.

2009-06-26 @ 00:08:31
Skyddat blogginnehåll!

//L

Hahaha...

2009-06-25 @ 10:04:33
Jag har fått en ny medicin för min skadade höger arm. Blockaderna har inte fungerat eller gett nån effekt alls:(. Så antingen skulle vi prova ryggmärgsstimulering eller hitta nån medicin som kanske kunde hjälpa till att lindra smärtan. Jag föredrog tablett framför nålar!

Jag talade om för min läkare på smärtenheten att jag ville få vila lite från alla nålar & små ingrepp & om det fanns möjligthet att hitta en annan smärtlindring i tablettform vore jag tacksam. Ryggmärgsstimuleringen kanske jag tar längre fram om ingenting annat hjälper.

Sagt & gjort! :thumbup: Han skrev ut en ny medicin som jag fick ett upptrappnings schema på. Jag ska fortsätta äta min morfin tablett som vanligt + den andra jag har samt denna. Den nya medicinen ska angripa smärtan från ett annat håll sa han. Så alltså: Morfin+ Tryptizolen angriper smärtan från ett håll & den nya från ett annat håll. Den nya medicinen ska tydligen vara sjukt bra på nervsmärtor, det är ju det jag har. :)

Så jag tog min första tablett i går & idag är jag yrslig som satan. Ganska kul emellanåt hahaha..

Hur som haver... bara inte polisen tar mig för gångfylla :rolleyes: .

Jag läste på biverkningarna (läkaren sa att jag skulle göra det) för man kunde tydligen bli både illamående, dåsig & yrslig, men det går över.

Vanligtvis när man får medicin så finns det ju alltid några stycken vanliga biverkningar, några mera sällsynta biverkningar osv... Men när jag läste på denna medicin satte jag i gång & asgarva!!! Herregud vad biverkningar det var på bara vanliga förekommande!!!! Mina systrar garvade också & sen tyckte de att jag skulle skita i medicinen.

Här kommer alla VANLIGA biverkningar...

Sömnighet, dåsighet, trötthet, yrsel, huvudvärk, sömnlöshet, viktökning (skadar ju inte mig :rolleyes: ), aptitlöshet, svullnad (brösten?), ökad aptit, smärta, feber, försämrad muskelkoordination (& skillnaden från nu & då är?), ofrivilliga ögonröreler (spännande! Jag kanske flörtar hej vilt...), darrningar, minnesförlust (har jag ju redan), talrubbingar (hahaha), myrkrypningar, minskad känslighet för beröring, muskelryckningar, förstärkta eller nedsatta reflexer (se upp), bortfall av reflexer (inte spela boll alltså), tankestörningar (jag skrattar i hjäl mig),  förvirring ( kom med nått nytt..), matsmältningsbesvär, illamående, kräkningar, diarré, torrhet i mun eller i svalg, förstoppning, buksmärta, väderspänning (fiiis varning hahaha), tandförändringar, tandköttsinflammation, nervositet (men jag är ju redan ett nervvrak :)), nedstämdhet, desorientering (haha jag vet inte vart jag bor ändå), humörsvängningar (PMS?), dubbelseende (AHA dubbelt upp på vackra pojar :rolleyes :), synstörningar (mycket störningar nu..), ledsmärta, muskelsmärta, ländryggssmärta, benfrakturer, kärlutvidgning, högt blodtryck, lågt antal vita blodkroppar, inflammation i nässlemhinna, inflammation i svalget, hosta, andnöd, urinläckage, impotens ( HAHAHAHA hur är det möjligt???), klåda, akne, hudutslag.

Det var alla VANLIGA biverkningar då har jag inte tagit med det ovanliga.. My god! Jag trodde medicin skulle hjälpa inte ge mig femtielva andra problem.

Men jag fick mig ett gott skratt när jag läste detta :)! Medicin är till för dem som har EP men även vid smärtor som nervskador. Men vilken tur nu lär jag ju inte få några EP anfall i alla fall.. bara 20 andra saker, som lite störningar här & där & impotens!

Lovely I say!!!

Men nu ska jag ta med min frukost ut i solen & bli lite pipparkaka... Join me anyone???

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-06-24 @ 22:41:06
Skyddat blogginnehåll!//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-06-23 @ 22:53:50
Skyddat blogg innehåll...

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Astrid Lindgrens värld del 2.

2009-06-22 @ 09:49:36
Här kommer lite mera bilder från våran dag i Astrid Lindgrens värld... :)


Alla dessa små söta hus! Här stadshotellet ;).

En av mina absoluta favoriter!!! Farfar & pappa som Kling & Klang! :D:D:D

Farfar & Lovisa som Emil & Ida :).

Lite Pippi teater!

På Pippis axlar, Lovisas dag var fulländad! Så lycklig..!

Fröken T tyckte jag skulle lägga en bild på mig & mitt nyfärgade hår.. Men inte ska vi väl skämma bort de få eventuella läsare jag har?! :rolleyes:

Moahahahaha...!

Idag är det strålande väder så idag ska vi vara ute heeela långa dagen Lovisa & jag. Vi ska grilla också.
Jag skrev på FB förut: Grilla någon?
Hur bra lät det då??? Hahahahaha...
Få se vad/vem jag hittar i frysen ;).

Nu: Klä oss
Senare: Ut i det fina vädret!!!

//L

Astrid Lindgrens värld del 1.

2009-06-21 @ 23:16:43
Ja igår så var vi till Astrid Lindgrens värld med Lovisa. Det var en hel dag, vi kom dit vid 11 & åkte där ifrån vid 17.30 tiden. Vi måste ha gått flera mil.. :O.

Men gud så fantastiskt det var!!! :thumbup: Det kostade men det var värt var enda krona kan jag lova.

Lovisa då? Jo hon var hel såld & heeelt uppslukad av allting. Hon ville se allt om & om igen. Mest Pippi & Prusseluskan.:)

Vilken fantastisk värld det var!!! Jag kan inte med ord beskriva hur bra det var.. Så vackert, så välgjort, sååå bra! Det var små korta teaterpjäser med olika hmm teman (?). Det var allsång med Kling, Klang & Prusseluskan (jag garvade ihjäl mig åt Kling & Klang), det var Emil, det var Pippi... Och mycket mycket mera.

Kommer lägga upp massor med bilder fast i flera omgångar. Jag tog närmare 100 bilder den dagen :rolleyes:.

Det här var Lovisas absoluta bästa dag nånsin. Funderar du på att åka? ÅÅÅK!!!!!! Du kommer inte att ångra dig, det lovar jag.


Lovisa som Pippi :).

Karlsson på taket var bra. Lovisa åkte i hans knä rutchkana lite senare :).

Spelmännen som spelade all musik!

Alla dessa småhus!!! Så mysiga & Lovisa sprang in & ut i alla.

Lovisa fick en klubba i modell stor..!

Junibacken.. mycket vackert.

Madickens hus, Lovisa var inne där & spanade runt.

Pippis hus var hennes absoluta favorit!

Lovisa provade Pippis säng!

Nils Karlsson pyssling! SKit cool!!!

Kissnödig? Kräkas? Hahaha...

Allsång med Kling, Klang & Prusseluskan! :D

Mammas lilla modell...!

Mera bilder blir det i morgon.

Just det jag har färgat bort mina grå idag... :rolleyes: Jag blev svarthårig!!! I liiiike it!! I looook goooooood!

//L

Jordloppor?!!?

2009-06-19 @ 23:38:25
Lovisas utslag är bett från jordloppor!!! :O Jag var heeelt säker på att det var myggbett men icke då! Så det bar av till apoteket i sista stund. Hennes bett blev allt värre under dagen nämligen :S. Så jag köpte clarityn oral lösning & alosolsprit så nu ikväll var hon myyyycket bättre.:thumbup: Skönt det!

Men jordloppor?!!?

Har aldrig hört talas om... hmm...


Det här var innan det blev värre... :S

Usch min stackar lilla flicka så hon såg ut... ;(

Hoppas de är borta i morgon!

Imorgon åker vi till Astrid Lindgrens värld :):):)! Det ska bli sååå roligt, Lovisa kommer bli eld & lågor.
Ska ta massor med foton :D.

Men nu: Sova!

Mors!

//L

Mystiska utslag!

2009-06-19 @ 10:38:23
Lovisa har fått sådana utslag!!! :O Ser ut som myggbett, men ingen har sett en endaste mygga. Men jag kan inte tänka mig vad det annars skulle kunna vara om det inte är myggbett. Hmm... så hon ser ut!!!! En del är riktigt otäcka... stora blåröda svullnader i ansiktet, på fingrar (mitt på leden), armar, ben & resten av kroppen.

Vad är det för något??? De ser värre ut i dag än de gjorde igår & hon säger att det kliar, så jag tippar ändå på myggbett!

Hur som haver så är det midsommar idag & den svenska midsommaren innebär ju givetvis sill, snaps & skitväder!!! ;) Vad annars?!?

Nåväl det regnar ju inte... (ännu)

Jag ska ut & plocka lite blommor för att göra en midsommarkrans till Lovisa precis som förra året! Det gillar vi!!!

Jag hopps på att lillasyster Jenny & med man kommer hit över dagen & äter med oss!

Så J om du läser detta idag gumman så vet du att vi alla vänter på er! Anders & Karin, moi, S & Lovisa! Så kom kom nuuuu!

Det ska grillas ikväll också, fläskytterfilé (gott, gott)!

Men nu ska jag studsa in i duschen, lägga en fest makeup & locka håret! :)

TREVLIG MIDSOMMAR ALLESAMMANS!!!!!!
Akta er för sillen, nubben & regnet! ;)

//L

Skyddat blogg innehåll!

2009-06-18 @ 22:57:14
http://tudegard.blogg.se/private

Jag veeeet!

2009-06-16 @ 23:52:52
Jag vet.. inte ett enda blogginlägg på en vecka. Men jag har ju haft datastrul & så har det varit minst sagt full fart. :D

Snart är det midsommar & då bär det av till stugan. Det ska bli så skönt att bara få koppla av en dag eller 2 från precis allt! :thumbup:
Jag behöver lite distans till vissa saker... jobbiga saker! :(

Hursom haver så ska det bli skönt att åka till stugan! :)

Jag har fått mängder av kläder av lillasyster så nu har jag beslutsångest varje gång jag ska klä mig :S. Vill ha allt!!!
Och på tal om lillasyster så har jag haft flera mysiga stunder med min systerdotter Enya & systersonen Enkido. :love:
Mina små älsklingar!

Som vanligt så har tiden runnit väg alldeles för snabbt & klockan är nu skit mycket & jag borde sova som en gris nu! :P
Eller hur!!!

Men jag ska allt göra ett försök, för jag behöver verkligen sömnen!

Puss & kram vi ses på stan ;)!

//L

Skyddat blogginnehåll

2009-06-04 @ 22:27:29
SKYDDAT BLOGGINNEHÅLL!

http://tudegard.blogg.se/private

Större än de små..

2009-06-03 @ 23:34:08
Min dotter hade en ganska skön kommentar igår. Hon började prata om att hon ville börja skolan som sin kusin Cornelia. Ja sa jag när du är lika stor som hon ska du det. Men då blev hon skitförbannad på mig & svarade att HON var lika STOR & hon ville gå till skolan nuuuuuu! :rolleyes:

Men jag försökte förklara för henne att hon var inte riktigt lika stor än... att hon var 3 år (jag visade 3 fingrar) & Cornelia är ju 6 år (visade 6 fingar). Då påpekade hon för mig helt lugn att hon minsann var större än bebis Enya (hon säger så om Enya, hennes kusin på ca 3 mån). Alltså var hon ju stor :bigeyes:.

Vi fortsatte samtalet en stund till & räknade & förklarade när hon till sist säger på skarpen till mig: MAMMA jag är STÖRRE än de SMÅ!!!!

Ehh?? Då kom jag av mig fullständigt! Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga efter det, men hon verkade var nöjd efter den kommentaren för hon gick & lekte som om inget hade hänt. :O Kvar stod jag som ett spån...!

Idag firade vi Evve, vi kunde inte fira henne när hon fyllde så vi firade henne idag. Åååhh jag är sååå nöjd med min ena present till henne!!! Jag blev kär i dem så fort jag såg dem, en par urgulliga, luddiga rosa tofflor med riktig sula under & av märket Scholl. På ovansidan ser de lite ut som en rosa nalle med ögon & så. Svårt att förklar, men ack så söööta! :love:

Sen köpte jag jumbo yatzy som jag ska spela med henne nästa gång tänkte jag... kul kul!
Hjälpte lillasyster Jojjo lite i deras lilla trädgård. Jag skapade en massa oreda, lämnade en helsikes massa ogräs & åkte hem! :thumbup:

Det gillade hon, jaa då det gjorde hon...! Eller kanske inte...:rolleyes:

Och hoppla hejsan så var klockan skit mycket igen då..:S

Sova? Oh jaaa..... snart!

//L

Nu är det fina vädret slut...

2009-06-02 @ 10:02:03
Idag tog det fina vädret slut... :(. Men det har varit så varmt så lite regn kan behövas! Jag har ju inte vattnat min gräsmatta eller mina blommor... så REGNA NU!!!

Jag tränade igår för första gången efter besöket på smärtenehten, jag har ju inte kunnat det så igår blev första dan & test om det skulle gå bra. Det gjorde det & idag har jag tendens till träningsvärk:) Men det kan jag leva med!

Igår förmiddag var UPS här & hämtade min älskade dator... :S Gud vad jag saknar min dator!!! Men lillebror är snäll han lånade ut sin... :thumbup:. Ingen värsting som min ;) men den funkar bra ändå & för det är jag tacksam för! Tack söta lillebror!!!! :love:

En nära anhörig är mycket dålig & ligger på sjukhus & har legat en vecka nu (tror jag), det ser inte så ljust ut alls... han ligger mig varmt om hjärtat & att han skulle kunna tänkas gå bort verkar otänkbart! Han har funnits i hela mitt liv, ska han inte finnas där längre? Jag vet att det är omöjligt & att han är mycket gammal men ändå! Han har varit en så stor del i mitt liv & min familjs liv att utan honom skulle livet kännas tomt. Tomt i hjärtat...;(

Men som sagt det ser inte så ljust ut... Bara det går fort & han slipper lida!

Vad ska man göra en dag som denna?
Förslag någon?

Klä sig är ju en början...

//L

RSS 2.0