Skyddat blogginnehåll!

2009-11-30 @ 22:36:18
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Sjuk flicka...!

2009-11-30 @ 10:20:28
Jag är tacksam & glad att hon har fått vara frisk så länge nu min lilla tös. Det var verkligen evigheter sen hon var sjuk. Men nu är hon sjuk i alla fall. Genomförkyld & feber...

Hela natten har hon legat & nyst så nappen har flugit all världens väg genom rummet. Hon somnade redan vid 18 men vaknade vid 24 & var vaken ett par timmar. Förmodligen var det jobbigt att andas för henne. Hon fick lite nässpray så blev det något bättre. Resten av natten spenderade hon i våran säng. Tungt snarkades & farandes hit & dit med armar & ben :rolleyes:.

Mormor kommer en liten sväng på förmiddagen & hälsar på henne. Vi ska baka några havremums har jag lovat henne. Bara för att hon ska få göra nått idag när hon är sjuk.. Passa på medans hon orkar & febern är något nere. Resten av tiden ligger hon i soffan framför barnkanalen & orkar ingenting min lilla flicka. :(

Jag har en grym träningsvärk idag i bröst & axlar :rolleyes:. Aje!!! Men då vet jag ju att det har tagit på mig . Idag blir nästa pass & denna gång är det benen som ska få sig en omgång! ;) Så imorgon kan jag inte gå... :rolleyes:

//L


Det var den helgen ja..

2009-11-29 @ 20:37:05
ja helgen blev ju inte det minsta som man hade tänkt sig. Inte alls! Fredagen blev jag grundlurad av svåger J som lämnade mig med inte mindre än 5 barn!!! :rolleyes: Sen skulle vi köra deras till deras moster. So far so good.

Lördagen skulle vi ha kusinerna här från 16.30 & till idag. Inte lika smidigt denna dag dock. S startade med ett värsting migränanfall. Inget bet, ingen nässpray, ingen spruta.. hela dagen & kvällen blev han liggandes. Medans jag hade 3 ungar & försöka hålla en låg decibell på. Det var ju minst sagt en utmaning! :S

Ludde vägrade sova här så det blev ju ett mega problem när det var dags för tandborstingen för då fick han total bryt & började stortjuta i högan skyn! Jisses!!! Jag trodde kvällen aldrig skulle ta slut.

Det gjorde den som först klockan 2 på natta eftersom jag hade svårt att somna. Dels så fick jag sova på soffan, det går den är skön, sen så väckte Lovisa allesammans klockan 6.20. Tack så mycket!!!!

Så jag stenslocknade efter lunchen & sov i 1½ timme innan jag blev väckt då Lovisas farmor & farfar kom på besök.

Farfar ska operera benet igen nu på tisdag. Han har sagt hela tiden att det är något som inte är bra, att det inte KÄNNS bra. Så nu efter så lång tid efter olyckan ska han opereras & de ska ta bort skruvarna. De tror att det är de som kroppen stöter bort & därför orsakar värken han har. Återstår att se.. det har nu gått cirka 6månader sen olyckan, man kan ju tycka att han kunde få bli bra nån gång nu.

Jaja..

Idag hade jag riktiga första grymma träningspasset efter ett kortare uppehåll i & med att jag håll på & göra ett träningsschema. Fy faaan vilken träningsvärk jag kommer att ha imorgon!! :) Har börjat dagen till ära att följa träningsdagbok..! Kan bli spännande det här! Hoppas på fin fint resultat också :).

//L

Så var det fredag igen..

2009-11-27 @ 10:50:45

Idag blir det till att fixa inför 1:a advent som är nu på söndag. Kanske att jag skulle ta & baka lite lussebullar, fast Lovisa vill nog helst baka pepparkakor. Kanske att vi gör det istället. Vi får se.. Tar dagen som den kommer idag..

Jag kanske skulle ta & göra iordning ibland mina kläder i byrån & i garderoben. Det är behövligt & vädret ute är ju inget att hurra för precis. Om det bara kunde ta & börja snöa nån gång så man slapp detta gråa trista regnväder var eviga dag. :(
Det är nästan så man blir lite deppig! Men blir det inte.. bara nästan ;).

Igår gjorde jag potatis & purkolökssoppa & plättar. Soppan får jag visst äta själv för den gick inte hem hos Flisan. Ändå fick hon bara potatis.. :rolleyes:

Så bakade vi banancupcakes med blå frosting & jordgubbsströssel. Blev kanonfina & super goda!!! Vi skulle egentligen ha haft röd karamellfärg så de skulle bli ljusrosa men affären här hemma hade det inte så de fick blå.  Och det tjuter vi ju inte för!

Nee nu ska jag ta & se om jag kan lösa sladd & kontakt problemet till mina adventsljusstakar...!

//L


Skyddat blogginnehåll!

2009-11-26 @ 21:26:42
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Så var dom bara 3...

2009-11-24 @ 21:00:52
När jag kom till familjen Tudegård på Värdshusvägen i tallboda så var det 5 barn där redan! Nu var dom 6...! 6 vilda ungar i ett stort hus som mer eller mindre löpte amok så det stod härliga till. :rolleyes:

Sen gick första flickan L hem & kvar var de andra 5 vildarna. Sen kom M & Ts pappa & hämtade dem så var det bara 3 kvar! Cornelia, Ludvig & Lovisa..

Jag bakade bullar, hade ju tänkt att barnen skulle hjälpa till men de åt mest deg. :) Men jisses vad bullar de åt!!! :O Hade jag inte sagt åt dem sluta så hade de nog aldrig gjort det.. eller? Jag tappade räkningen efter Cornelias 5:e bulle *skrattar* ja hon fick väl lite väl många men om ni fick se ungen så skulle ni förstå! Vem som helst hade gett med sig... :rolleyes:

Sen blev det lite läsning för alla barnen, ett kapitel ur Madicken till allas belåtenhet :). Sen stenslocknade Lovisa på soffan, vi snackar 2 sekunder! :O Trött? OM!!!

Så nu sitter jag här ensam medans alla barn sover & väntar på att FinaFia ska komma hem. Men det gör hon vid 22.30 tiden.. :)

Nu: DHW på tv!
Senare: ???

//L

Vart är snön?

2009-11-22 @ 09:23:09
Jaa vart är snön? För Lovisas skulle hoppas jag att snön kommer snart. Hon har pratat om att åka pulka.. Så tycker jag ju hellre snö än regn. Är trött på allt regnande nu, grått & trist! :thumbdown: Snön lyser ju upp även om himlen må vara grå & trist. Det blir ändå ljusare med snö än det blir med regnet! Så det så!!! :rolleyes:

Igår var vi på huvudbibblan, vi har gjort det till en vana att åka dit med jämna mellanrum beroende på hur mycket böcker vi har lånat. Igår så lånade Lovisa 2 Emil, Madicken, Pippi, flera Alfons Åberg & 2 cd sagor. En Pelle Svanslös & en Alfons.

Alfons lyssnade vi på igår när vi bakade en massa bullar. Hon älskade att lyssna på sagorna. Det var flera sagor på cdn. Utmärkt!

Vi bakade bullar & mockadrömmar. Mockdrömmarna ska få lite smält vitchoklad idag för det orkade vi inte med igår. :)

Det återstår att se om Lovisa låter bli mitt sminkbord & gör som jag har sagt till henne. Med andra ord hon måste FRÅGA först innan hon tar nånting. Och hittills så har hon frågat om allt. Hon har till & med kommit ut på toan när jag varit där & frågat. Duktig tjejja. Hon belönas självklart för att hon har varit så duktig med att få låna vissa sminksaker.

Vilken lycka för henne! :rolleyes:

Men hur länge håller det??? :rolleyes:

//L

Träning, träning, träning!!!!

2009-11-21 @ 11:10:05
Usch den sista veckan har jag verkligen vräkt i mig godsaker! Ångestladdad? Oh JA!!! Jag vet att det kan vara P-sprutan som spökar lite, men det här är ju löjligt :rolleyes:!!!

Så idag har jag bestämt mig! No more candy for me!  Om jag ska fortsätta äta på det här viset så kommer jag rulla fram inom kort.. Ja det är nog många som redan nu börjar oroa sig för om det är mina ätstörningar som spökar, men så är det INTE!

Det handlar bara om att jag inte vill äta så som jag gör just nu...
Jag vill tillbaka till när jag åt sunt & tränade regelbundet. Där jag höll fast vid att då & då ska jag träna så då kan jag inte göra nått annat.

Istället har det varit lite hipp som happ sista tiden. Visst det har varit ganska mycket & jag har vare sig orkat eller känt motivation. Men jag mår fasiken inte bra som det är nu, alltså måste det till en ändring! En rejäl ändring! Och den börjar NU...!!

Jag kan sträcka mig till att 1 gång i veckan får jag synda med godis, men resten av veckan kommer innehåll frukt, grönt, quinoa osv... :thumbup:

Av någon märklig anledning tycks jag inte kunna registrera mig på en tränings sida på nätet som jag fick tips om av Lovisas äldsta kusin.. har ännu inte fått nått lösenord till min mail...!

WHYYYYYYYY?????

Idag blir det huvudbibblan med Lovisa, jag vill låna en specifik notbok & sen blir det nog en bakdag! :)

Härliga underbara lördag!!!

Ha en underbar lördag!!!

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-11-19 @ 21:12:42
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Loving arms...

2009-11-17 @ 15:19:57
If you could see me now
The one who said that she'd rather roam
The one who said she'd rather be alone
If you could only see me now

If I could hold you now
Just for a moment If I could really make you mine
Just for a while, turn back the hands of time
If I could only hold you now

I've been too long in the wind
Too long in the rain
Taking any comfort that I can
Looking back I'm longing for the freedom of my chains
And lying in your loving arms again

If you could hear me now
Singing somewhere through the lonely nights
Dreaming of the arms that held me tight
If you could only hear me now

I've been too long in the wind
Too long in the rain
Taking any comfort that I can
Looking back I'm longing for the freedom of my chains
And lying in your loving arms again

I've been too long in the wind
Too long in the rain
Taking any comfort that I can
Looking back I'm longing for the freedom of my chains
And lying in your loving arms again

I could almost feel your loving arms again
Sprutor!

2009-11-16 @ 20:54:29
Jag & sprutor går liksom inte ihop alls! Dom gillar inte mig & jag gillar inte dom. Men imorgon ska jag eventuellt få 2 st!!!!  En i häcken & en i armen. Den i häcken är P-sprutan jag har skaffat mig & den i armen är vaccination mot svininfluensan. Lovely! Jag ser verkligen fram emot morgondagen! Jajamen mycketmycketmycket... *drypande ironi*

För övrigt så har denna dag inte alls gått som planerat, den har varit emot mig från första början, det vill säga sen jag steg ur sängen!!!

Återigen så vaknade Lovisa mitt i natten & var vaken mer än halva natten! (lägg ner matematiken!) Så både hon & jag var trötta idag. Mest hon! Och oerhört gnällig! Men, men jag hoppas verkligen att hon sover hela natten nu i natt.

Ett tag kändes det som om dagen aldrig skulle gå mot sitt slut.. :rolleyes: Men nu är det kväll, jag är ensam, Lovisa sover & jag har det såååå gött!!!!! :)

Nu ska jag finkelura lite till framför tvn med csi & en massa mera tedrickande!

//L

Skyddat blogginnehåll!

2009-11-12 @ 22:26:16
Skyddat blogginnehåll!

http://tudegard.blogg.se/private

//L

Storken...

2009-11-10 @ 22:25:07
Idag har jag varit på Storken & nej jag är inte gravid! Jag har valt Storken istället för kvinnohälsan efter att ha blivit så illa behandlad då jag var gravid med Lovisa. Men nu var det dags för det obligatoriska cytologprovet. Och samtidigt passade jag på att ordna så jag fick P-spruta när jag ändå var där.

Jag hade ingen lust att fortsätta med p-piller längre & ville pröva detta då jag hört mycket positivt. Men mest för att jag kommer få slippa mina extremt smärtsamma ägglossningar. Jag har ju vid flera tillfällen varit tvungen att uppsöka sjukhus pga ägglossning.

Och för första gången så ser jag fram emot min mens så jag kan få ta min första spruta! Ingen mera mens, inga mera svåra ägglossningar!

Igår var vi med Lovisa till tandläkaren för första gången. Det gick hur bra som helst, inte för att vi trodde annat. Hon har väntat på denna dag nått enormt. Dock så blev vi lite oroliga då Lovisa har ett antal tänder som är försvagade.. Så dessa tänder är extremt noga att vi borstar lite extra för att klara henne från att få hål, som kan vara lätt att få då.

Så hoppas vi också att INTE de permanenta tänderna ska påverkas & bli likadana. Återstår att se.. De vet inte varför det är så här eller vad det beror på..

Lovisa fick ett munskydd som hon älskar! Hon & läkarsaker :rolleyes: Gissa hennes nya lek nu? :rolleyes:
Så älskar hon sin kanin hon fick där också, den heter Kaninis nu :). Den sover brevid henne varje natt.
Men hon blev ledsen igår & även idag då hon tappade sin ring som också fick i en liten grön kista från tandläkaren. Men jag tänkte överraska henne imorgon med att göra en helt ny super fin till henne.

//L

Farsdag..

2009-11-08 @ 21:38:04
Farsdag har firats nere hos Janne med hela familjerna Tudegård. Mat, kaffe & efterrätt.. Inte illa :). Sen gick jag igenom 5-7 påsar med kläder efter Cornelia & Ludde om det var nått jag vill ha till Lovisa. Blev inte mycket till henne på de påsarna men det blev bra kläder i alla fall. :thumbup: Så nu har jag tvättat första omgången, andra blir imorgon bitti när jag vi går upp.

Mysteriumet med det telefonsamtal som K fick här i går är ännu inte löst. Jag pratade med Å idag & hon har ingen som helst aning om vem det kan ha varit som har ringt. Mycket skumt & jäkligt obehagligt!

Idag blev jag nog också utsedd till årets satkärring . K ska inte & får inte ha Facebook därför att hon är för liten fortfarande för det. Det gjorde jag klart för henne i fredags likaså hennes mamma. Idag frågade hon mig på msn vad fiskspelet på FB hette. Jag undrade varför hon ville veta det & sa att hon INTE fick vara på FB utan tillsyn. Till svar fick jag att det var hennes kompis som undrade. Jag frågade om hon hade FB vilket hon tydligen hade.

Men jag ringde hem till familjen Mundel/Svensson & självaste K svarade. Jag frågade henne först om mamma visste att hon satt på FB med sin vän, men det gjorde hon INTE! Så då bad jag om att få prata med Å. Och nej hon visste inget om det men uppskattade att jag ringde & talade om vad flickorna påhitt hade för sig. :rolleyes: Och snabbt som attans loggade tjejjerna ut... hahahaha...

Så nu står jag nog banne mig inte högt i kurs hos dem :rolleyes:. Jag som var så cool & allt nu får jag nöja med att vara satkärring istället.

Lika bra att inse att jag inte är 20 & asball längre hahahahahaha... eller så är jag 25 (?) & skitcoll helt enkelt! Mycket bra, det gillar jag! Den tar vi sa polisen!

//L

Lördagkväll...

2009-11-07 @ 20:59:58
Idag var vi med Cornelia & Lovisa till huvudbiblioteket på förmiddagen. Det uppskattades rejält av barnen!!! Lovisa blev så exalterad att hon tittade inte ens på böckerna, hon skulle låna ALLA :rolleyes:. Men efter en stund så upptäckte hon att vi inte hade bråttom & att man kunde både titta på böckerna i lugn & ro & även leka lite.

Moi var lika lycklig!!! Jag fastnade såklart vid musikavdelingen. Vart annars??? Lånade dock bara 2 böcker, otroligt! Men det blev inte mycket pianoklinkande för min del då Lovisa naturligtvis ville läsa SINA böcker. Och vi läste 2 av dom.. Imorgon ska det klinkas piano som aldrig förr. Grannarna kommer bara att äääälska mig!

Ikväll hände nått väldigt obehagligt som dock slutade väl. Katja var här på eftermiddagen med 2 av sina vänner för att hämta sin mobil som hon glömt tidigare på dagen. Straxt innan de går ringer hennes mobil & hon pratar på. Jag hör på henne, hennes tonläge & hennes sätta att prata att det är Å, hennes mamma, hon pratar med. Å vill att hon kommer hem genast för att hjälpa till med maten som Katja ska på sin lilla fest. Katja har fyllt år & ska ha en liten fest ikväll med dessa 2 vänner som var med hit. Katja blir sur & vill inte alls hjälpa till & slänger på luren i örat mer eller mindre på Å.

Flickorna går iväg.... Efter lite mera än en timme ringer Å & frågar om flickorna är kvar hos mig. Jag svarar nej de gick hem till dig efter att du ringde. Då svarar Å att hon har INTE ringt till Katja. Och att det där med maten var redan bestämt sen tidigare att Å skulle fixa. Det enda som flickorna skulle göra var läsken.

VEM var det då som ringde??? Jag kände paniken stiga & jag märkte på Å att hennes också steg då hon INTE fick tag i Katja. Hennes mobilsvar gick igång...

Men efter mycket om & men lyckades Å få reda på att flickorna var på ungdomsgården & nu var på väg hem. Pheeew...!!!

Fasiken så rädd jag var där ett tag! Men mysteriumet med telefonsamtalet kvarstår! Ska ringa Å imorgon & se om de lyckats klura ut vad det var egentligen.

Mindre lyckat idag var när jag & Lovisa stenslocknade på soffan vid 14.30 & som som 2 små grisar till klockan 16!! Det straffar sig lite nu... för hon är klarvaken i skrivandets stund :rolleyes:. Precis som mor sin! Nåå vad har vi lärt oss av detta? Förmodligen ingenting om jag känner mig själv rätt... men det lär nog dröja ett bra tag innan jag gör om den tabben igen, haha.

Men just nu sitter jag & myser med ett stor glas vart, gott te framför tvn i soffan.

//LUtmanar/utmanad!

2009-11-06 @ 10:26:20
Kopiera detta till din blogg,
Utmana 5 personer och berätta det för dem, samt personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1).


1. Vad heter du: Linda
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lysa
3. Flicknamn: Linnéa
4. Pojknamn: Ludvig
5. Yrke: Lackerare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Linne
8. Mat: Lax  
9. Sak i badrummet: Ljus
10. Plats/stad: Linköping
11. En orsak att vara sen: Lat
12. Något man skriker: Larmet går!?!
13. Film: Lida
14. Något man dricker: Latte
15. Band: Lady Gaga
16. Djur: Leopard
17. Gatunamn: Linden gatan
18. Bil: Lamborghini diablo
19. Sång: Loving Arms

Ska man utmana 5 också.

Jag utmanar: Tessan, Jessika Kernell, Susanna, Peter,Gittan.

//L


En bra dag...

2009-11-05 @ 22:37:38
Idag har det varit en bra dag! Den började inte så bra men efter lunchen så vände det. Så möblerade jag om lite. Flytade på några saker så ingen jättemöblering precis. Men i & med det så kastade jag hel del saker & städade på en del ställen där det inte städas så ofta.

Lovisa & jag har haft en underbar dag tillsammans.Jag har gjort ett litet kök åt henne i hennes rum. Så brukar jag spara på diverse brukar & andra små saker när de tar slut. Som till exempel strösselburken. Så sådana små saker brukar jag spara på till hennes lilla kök. Hon ville bada med en del av sakerna & det fick hon självklart. I vanliga fall brukar hon inte vara så jätte glad åt att bada, men sista tiden så har det varit mycket badande. Cornelia & hon har badat en hel del tillsammans & dom har jätte skojigt tillsammans.

Nu leker hon själv mycket & jag fick knappt upp henne ur badet idag :). Efter badet så läste vi saga, något hon älskar. Hon sitter helt stilla & bara lyssnar helt salig. Så vi läste hennes, för tillfället, favorit saga nämligen Emil. Just nu är det Emil för hela slanten :). Så hon somnade gott efter sagan!

Imorgon ska Cornelia & Katja sova över hos Lovisa. Katja vet hon inte om att hon ska sova över för hon hade somnat när jag pratade med Katja. Så det blir en glad överraskning för henne imorgon.

Lovisa har beställt stora plättar, alltså pannkakor till lunch imorgon & Cornelia har beställt tacos till kvällen. En super mysig fredag kommer det att bli.

//L

....Zzzzz.......

2009-11-04 @ 09:22:55
*Snark* Zzzz..... Jesus vad Lovisa gick upp tidigt imorse. Eller ja tidigt & tidigt, vid 6.20 var hon vaken. Jag som trodde jag skulle få sovmorgon idag när hon hade studiedag. Den kan jag ju känna mig blåst på!!! Så nu sitter jag här & gäspar, dricker kaffe, gäspar & äter en dröm.

Jag & Lovisa bakade igår. Vi bakade drömmar.. men det finns en nackdel med dessa kakor & det är att degen är GOD! Så Lovisa åt ju så hon nästan storknade. Jag sa åt henne att man kunde få ont i magen, men som om hon skulle lyssna på det när degen är supergod. rolleyes: Hur som haver så lyckades jag ändå få henne att baka några kakor inte bara äta degen.

Men så fort jag vände ryggen till så tror ni inte att ungen stod & slickade på en av bollarna som hon precis hade rullat :O. Okeej, inte vända ryggen till alltså!

Sen tror jag fasiken att Janne luktade till sig kakorna ända hemifrån sig för han kom lagom som sista plåten åkte in i ugnen. In kom han & busarna Cornelia & Ludde. Så vi fikade & efter det var det bara att ta fram sugoskar.. kakorna har ju en tendens till att smula... ASMYCKET!!!

Men gott var det ju... :rolleyes:

Nu: Dricka mera kaffe
Senare: Försöka äta frukost..

//L

...då älskar jag....

2009-11-02 @ 09:48:09
"När jag kan känna dina andetag & jag kan höra hur ditt hjärta slår inom dig.
 Då vill säga hur oändligt glad du gör mig när du rör vid mig. Då älskar jag!"

Idag ska jag försöka hinna med en hel del under dagen. Jag har en smörgåstårta som ska göras. Och för att den ska kunnas göras så måste det handlas till den också naturligtvis :rolleyes:. Men helst vill jag handla nu på förmiddagen så jag kan göra den skapligt än att jag måste handla efter 16 & göra den sent.

Jag vill hinna träna också & det får inte heller bli för sent för då får jag svårt att sova. Som om jag inte redan hade det innan då..  Men i alla fall försöka duger ju!

Så nu ska jag ringa till lille J & se om vi kan handla nu på förmiddagen. Bra, bra!

Sen har jag ÄNTLIGEN fått tummen ur röven & bokat tid för det obligatoriska, mindre behagliga cytologprovet. Så Storken den 10/11 bra bra igen!

Så när jag ändå är i gång & uppe i varv varför inte fortsätta då? Here we go....!!!

Later people!
Pözz!

//L

Fantastisk helg i Stockholm!

2009-11-01 @ 21:40:47
Vilken helg, helg, heeeeelg!!! En fin fint hotell mitt i Stockholms city & en helt underbar 3 rätters middag på Wallmans salonger! För den som inte känner till Wallmans så kan jag berätta att det är en upplevelse. För servingspersonalen uppträder genom hela kvällen. Det sjunger & dansar. På scenen bland gästerna. Däremellan serverar det som vanligt. De var grymt duktiga. Så Wallmans Golden Hits i Stockholm rekommendera jag varmt!

Ett måste nästan .

Jag åt grillat vildsvin bland annat & en cheesecake till dessert men passionfruktsås. Guuud så underbart gott det var. Stackars svärfar drabbades av migrän av alla jäkla dagar lagom till showen/middagen & fick ligga kvar på hotellrummet. Usch vad vi tyckte synd om honom. Det gjorde så ont i mig att han inte kunde följa med.

Som sagt en underbar helg har det varit!

//L

RSS 2.0