Skor & Oxfilé!

2010-09-30 @ 22:20:23
Idag var vi & köpte skor åt Lovisa. Hon fick ett par skitsnygga svarta stövlar, ett par gympadojjor med lite högre skaft på & ett par finskor med miniklack på. De sistnämnda paret hade hon på sig hela kvällen när vi kom hem. Stackars hennes små fötter :rolleyes:.

Köpte oxfilé hyffsat billigt idag också. Den ska jag använda den 8/10 då Lovisas faster & man kommer på middag. Lovisas faster fyllde år i måndags & hon vill inte att vi firar med paket & så. Men nått vill man ändå ge, fast det inte får kosta dårå. Då kom jag på den brilljanta idén om att göra ett eget presentkort på 2 rätters middag hos oss med valfri dessert.
Jisse om det blev uppskattat!!! Presenten var klockren & alla som kom dit för att fira henne tyckte att det var en kanon present. Så det kanske blir flera sådan framöver.. jag vet att de flesta älskar min mat & mina desserter.

I morgon blir det mys med min flicka då hennes pappa ska ut med jobbet på firmafest. Om vädret tillåter så blir det lite röj på framsidan & kratta lite på baksidan inför vintern.

Lovisa är frisk igen, inga spår what so ever från gårdagen. Mysko!


Gjorde fisk till middag idag, Lovisa är ju galen i fisk nämligen. Råstekte skivad potatis till & gjorde den där goda kalla såsen jag gjorde sist. Här är receptet för den som vill prova:

Majonäs, gräddfil, limesaft, lime/peppar krydda, salt, gurkmeja.

Jag grundar med majonäs & fyller ut med gräddfil både för smaken & konsistensens skull. Sedan smaksätter jag med limesaft efter smak, kryddar med Santa Marias krydda lime/peppar & salt. Gurkmeja har jag i för att få såsen lite gul & fin.

Supergott!!

Lycka till & hoppas det smakar för den som vill testa!

//Har barbamamma mage efter all mat!

Hej & Hå...

2010-09-30 @ 00:38:10
... vad tiden går! Jag begriper inte vart dagarna tar vägen så snabbt går de. Kanske bra i & för sig, vad vet jag..

Lillfisen är sjuk. Det var evigheter sen hon var sjuk, jag tror inte hon har varit sjuk sen den gången mellan jul & nyår då hon fick ett allvarligt kruppanfall. Men idag så blev hon sjuk i alla fall. Legat på ca 40 graders feber trots febernedsättande :O. Men sista tog skruv för rätt som det var så for ungen ur soffan med buller & bång & började dansa & sjunga till Mora Träsk. :question:
Jamen visst hennes mamma var en smula förvirrad av detta. :rolleyes:

Det konstiga är att hon kändes inte så där brännhet som de kan kännas när de har så hög feber. Så jag trodde faktiskt inte att hon hade feber idag, så döm av min förvåning när tempen visade 40,7 grader. Sisådärja då var det att inta vardagsrum & soffläge hela långa dagen.

Hon har klagat över ont i magen så jag har avvaktat lite för att se vart det tar vägen. Men nu senare ikväll klagade hon på att det gjorde ont i bröstet & att det gjorde ont att andas. -Mamma, det gör ont även när jag ligger ner..!

Det märktes på henne att hon hade ont någonstans, men jag var tveksam till att det var andningen. Efter näst sista suppen med alvedon nu ikväll så verkade det onda ha försvunnit. Är det bra eller dåligt? Jag vet att jag nojjar mig säkert i onödan men jag tänker liksom blindtarmen osv.. är det då bra att "det onda" försvann så plötsligt?

Jag antar att det bara är att avvakta lite till.. förmodligen skulle hon ha betydligt mycket mera ont än så här om det nu var blindtarmen.

Dygnsrytmen blir ju helt fuckad när hon är sjuk, så det blir att sova när hon sover (OM hon sover) & vara med henne varje vaken sekund. Hon liksom vaktar på mig så att jag inte är borta för länge från henne (typ i köket & hon ligger på soffan i vardagsrummet).

Men nu så blir det "Medium" på tv4+ & förhoppningsvis lite sömn också..

//Tejpar upp ögonen.


Verkligen sämst...

2010-09-25 @ 00:31:56
... på att blogga nu för tiden!! Anyway så har jag haft en blandad vecka kan man säga. Första halvan blev jag skitdålig & det hände en massa läskiga saker i & med det. Resten av veckan har varit fantastisk!

I lördags kväll/natt började jag känna mig lite konstig, men mer än så var det inte. Kunde inte sätta fingret på vad det var. Söndagen var jag superslö & all aptit hade bara försvunnit totalt. Åt en gång den dagen.. När kvällen & natten kom gick det inte att sova, hur jag än gjorde eller försökte gick det bara inte. Jag hade inte druckit kaffe eller nått liknande som skulle kunna ha påverkat svårigheten att somna. Jag sov kanske 1 timme den natten. Måndagen var i stort sett likadan, ingen mat knappt, matt i kroppen, men kunde inte sova. Inte heller den natten fick jag någon som helst sömn. ;(

Tisdagen fortsatte i samma stil som de andra dagarna, kände mig lite bättre dock. Men när natten kom blev det likadant igen, ingen sömn! Men nu började det läskiga... jag hörde saker.. nån som knackade på tvrutan, röster från tv: lite dovt. Men inget av det var verkligt så att säga. Detta skrämde verkligen skiten ur mig & jag fick värsta sortens panik. Trodde helt seriöst att jag höll på att bli koko i skallen (ja mer än vanligt då :rolleyes: ). På onsdags morgonen var jag helt övertygad om att min man kommit hem från jobet pga han var sjuk eller nått. För jag hörde han spola på toaletten, öppna dörren & gå ute i hallen. Men inte heller det var verkligt :(

Det värsta är att när dessa saker har "spökat" för mig har jag varit klarvaken, det är DET som skrämmer mig mest.

Men jag kom till insikt snabbt vad allt detta kunde bero på, sömnen & maten.. Jag slutade med en medicin mot panikångest & det skulle jag inte ha gjort. Medicinen tog slut en kväll & jag upptäckte det inte förrän klockan var för mycket & apoteket stängt. Sen trodde jag hade ett recept på dem kvar, men det hade jag inte heller.

Så jag tyckte ändå att det verkade funka bra så jag lät det vara.. Det skulle jag INTE ha gjort. Efter 2 dygn utan sömn & nästan ingen mat så började jag ju hallucinera & tappa vikt i rasande fart. Nu har jag börjat med dom igen & allt vände på en dag! :):):) Fy fasiken så skönt det var! Inga panikattacker 29853458720958 gånger om dagen, aptiten kom tillbaka, likaså sömnen.

Happy happy me!

Imorgon ska vi till Linköpings Golfklubb. Miniterroristen ska prova på golf med Sweden Sports (En lördags aktivitet vi anmälde henne till, de får prova på massa olika sporter. En ny sport varje lördag).

She loves it! :)

Meen jag tänker: Miniterrorist, lite lagom speedad, golfklubba i näven & med tillhörande stenhård boll.. SPRIIIIIING!

Tack sötaste Sebban för att vi får låna din extremt fina systemkamera med 2 olika värsting objektiv då vår kamera har pajat! Skitdyr utrustning som vi fick låna utan några som helst problem. Du är ju bara så underbar & söt lilla Sebban. (Sebban är Lovisas äldsta kusin) Tant Linda ska baka bullar åt dig nån dag! ;)

Men nu är det natt natt som gäller!

Sussa sött alla!

Tjipp!

//nattuggla & morgonmonster!


Sexigt!

2010-09-16 @ 11:18:12
Jäpp jag är grymt sexig när det ser ut som om jag skelar. Jag pejlar in både Finland & norge samtidigt. Satans öga!! Det får gärna bli friskt nu så jag kan ha 2 stycken normal stora pupiller på båda min ögon. Igår när solen tittade fram på eftermiddagen tänkte jag: Ah vad härligt, lite kaffe på framsidan i solen vore inte dumt.

Det var jäkligt dumt! Ögat är ju ljuskänsligt så det skriker om det. Så blev jag enögd också. :rolleyes: Tänkte till & tog fram solglasögonen.. men då är jag ju tvungen att ta av mig glasögonen (får inte ha linser just nu) & jomen visst serru sådärja då var jag blind också & på båda ögonen. Nu kan ju miniterroristen härja fritt på gården för mamman hennes ser ju ändå ingenting. Lysande!

Igår jag gjorde jag fisk till middag. Tog stekt potatis till & fick för mig att göra nån kall sås till firren. Det blev lime/peppar sås & jeeeesus vad gott det blev!! Namnam..!! :thumbup: Fasen jag är grym i köket! ;).

*Applåder*

Idag blir det LarsArne till middag, på svenska heter det Lasagne haha. Stjärnkocken Tudis brilljerar med halvfabrikat i köket.

I övrigt känns det som jag sover bort dagarna, att jag inte ser ordentligt & att ena ögat ar svårt att ställa om sig till & från gör att jag blir ruskigt trött i huvudet. Det suger ap pung!! Jo man får säga så när man har den åkomman jag har på ögat. Imorgon är det återbesök på ögonkliniken hoppas, hoppas allt är bra då så jag kan återgå till det normala. Men jag har för mig att jag skulle få fortsätta med kortisonet i ytterligare en vecka. Återstår att se..!

//Blindstyret

Jag är dålig på...

2010-09-15 @ 22:08:45
.... blogga!!! Fick lite skäll på FB av J hihi. Så här J kommer ett inlägg efter 2 veckors uppehåll ;).

Mycket har hänt på 2 veckor bra som dåligt. I söndags blev mitt höger öga lite irriterat & lite rött. Så jag tog av mig linserna & trodde att det berodde på dem & att jag var trött. Men på måndag morgonen var det, utan att överdriva, 10 resor värre. Det rann ur ögat oavbrutet, såg om som om jag storgrät. Någon ögonvita existerade inte & det värkte nått så fruktansvärt.

Jag har aldrig haft ögoninflammation nånsin så jag trodde det kanske kunde vara det jag hade fått nu, men M sa att då brukar man vara geggig i ögat & det var jag inte. Det fortsatte att bli värre så till slut stod jag inte ut längre utan ringde 1177. Jag blev uppringd av en sköterska vid 14 tiden som var ganska otrevlig & gav mig en tid på tisdagen 14.30.

Klockan 16 ringde en annan sköterska upp mig & bad min komma omgående om jag hade möjlighet till det. Så snabbt som attans bar det av till ögonkliniken. Väl där fick jag mig en liten chock. Någon ögoninflammation var det inte. Istället hade fått en kraftig inflammation på regnbågshinnan samt att jag har en skada på hornhinnan. Så jag fick 3 olika droppar som ska droppas i ögat flera gånger om dagen. Kortisonet 5 gånger per dag, antibiotikan 4 gånger per dag & bedövningen & utvidgande av pupill 2 gånger om dagen.

Nu ska jag på återbesök på fredag så jag hoppas att allt är bra då!

ÄNTLIGEN är hockey säsongen i gång.. som jag har längtat! :rolleyes:

//Skelögd, halvblind & förvirrad!

RSS 2.0